Η πρόβλεψη του Στ. Πλουμιστού για το 2018: Τα πρόσωπα της χρονιάς και οι αλλαγές στο χώρο του θεάματος

⍆Η διαίσθηση μου με κάνει να νιώθω ότι το 2018 δεν θα είναι εύκολη χρονιά, αλλά σίγουρα…
θα είναι δημιουργική για όσους κατανόησαν το μήνυμα της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι το 2018 στο χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης και γενικότερα της καλλιτεχνίας θα φέρει αρκετές αλλαγές, τέτοιες μάλιστα, που χρειάζεται σοφία και προνοητικότητα, προσέχοντας οι περισσότεροι την διαχείριση των χρημάτων και των συμφερόντων τους, αν θέλουν να υπάρξουν με συνέπεια και να έχουν συνέχεια… σε αυτό που κάνουν.

 

Το 2018 θα βγάλει το στέμμα από τις Βασίλισσες, θα κατεβάσει αρκετούς από τα “καλάμια”, θα αφαιρέσει την λάμψη από τους “δήθεν” και θα φέρει στην κορυφή ανθρώπους που έχουν διδαχτεί να σέβονται τους τηλεθεατές και κυρίως αυτούς που έχουν αποκτήσει συναίσθηση για το τι ακριβώς κάνουν.

 

 Τα πρόσωπα που θα κάνουν επιτυχία το 2018

  • Η Ζήνα Κουτσελίνη θα είναι φέτος η αγαπημένη των τηλεθεατών.Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται όσο σκληρές κι αν είναι. Οι αλήθειες που φέρνουν μηνύματα αφύπνισης, είναι σαφώς οι δυσκολότερες. Το 2018 είναι η χρονιά που την αποζημιώνει απόλυτα για τον κόπο της. Το δυνατό ένστικτο της, την διαφοροποίησε πολύ γρήγορα από τις άλλες εκπομπές καθώς η προηγούμενη χρονιά ήταν ο προπομπός των πιο ουσιαστικών αλλαγών που θα ολοκληρωθούν το 2ο εξάμηνο του 2018 στην ζωή της. Θα ξεχωρίσει την ήρα από το στάχυ και θα εξαφανίσει στην κυριολεξία “τοξικούς” ανθρώπους από γύρω της, με κόστος το οποίο δεν θα φοβηθεί.
  • Το 2018 προσφέρει στον Αντώνη Σρόιτερ έμπνευση… ! Το δελτίο ειδήσεων και η εκπομπή του θα απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών και η τηλεθέαση θα φλερτάρει με τις πρώτες θέσεις. Το ενδιαφέρον όμως που έχει αυτή η χρονιά για εκείνον είναι ότι θα απομυθοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ η έμπνευση του θα τον κάνει να βάλει το θεμέλιο για την συγγραφή, η θα δημιουργήσει σιγά -σιγά τις προϋποθέσεις για νέες επαγγελματικές ασχολίες με τις οποίες θα ασχοληθεί για πολλά χρόνια μετά με αυτές.
  • “ΕΔΩ” να μείνεις λέει το 2018 στην Ντορέτα Παπαδημητρίου. Η νέα χρονιά θα τις χαρίσει περισσότερα χαμόγελα καθώς η εκπομπή της θα βρει τον ρυθμό της με μερικές αλλαγές ακόμη. Σε προσωπικό επίπεδο θα κληθεί να διαπιστώσει ότι “Τα λόγια μπορεί να δημιουργούν ατμόσφαιρα αλλά δεν αρκούν για να γεμίσουν τη ζωή των ανθρώπων”. Οι εκκαθαριστικές ενέργειες των κατάλοιπων του παρελθόντος, φέρνουν την επίγνωση των δυνατοτήτων της και οι αποφάσεις της για όλο το 2018 θα καθορίσουν το μέλλον της για τα επόμενα 5 χρόνια.
  • Η Φαίη Σκορδά το 2018 συνειδητοποιεί τι θέλει αλλά και τι μπορεί… Η τηλεοπτική διπλωματία της, θα φέρει αποτελέσματα. Θα βάλει τον εαυτό της στη θέση που ήθελε από καιρό, υπό τον όρο ότι η θετική διαχείριση της θα εξοστρακίσει μερικούς “νευρικούς” συνεργάτες της που έτσι κι αλλιώς στο τέλος θα κρίνει ότι είναι περιττοί. Το 2018 θα αποδειχτεί εξαιρετικά προσοδοφόρο για την Φαίη. Θα κληθεί επίσης να διαχειριστεί με νηφαλιότητα τις πιέσεις που θα δεχτεί από πρόσωπα του περιβάλλοντος της, ενώ θα “τραβήξει” το ενδιαφέρον όλων, το σενάριο ενός νέου άντρα στην ζωή της.
  • Το 2018 για τον Γιώργο Λιάγκα φέρνει αποκατάσταση και απελευθέρωση από βαρίδια… Η εκπομπή του στον ΑΝΤ1«Late Night» θα δημιουργεί ντόρο πρώτα για αυτά που λέει ο ίδιος και έπειτα για τους καλεσμένους του… και μια πιθανή αλλαγή στην θεματολογία της θα φέρει νούμερα τηλεθέασης, παρότι η πρωτιά παραμένει άπιαστο όνειρο. Ωστόσο το 2018 “χαϊδεύει” τον Γιώργο στην προσωπική του ζωή και του χαρίζει επίσης απαλλαγή από οικονομικό βάρος. Το 2ο εξάμηνο της χρονιάς είναι πιο ελαφρύς από σκέψεις του παρελθόντος και θα βάλει στην ζωή του νέες επαγγελματικές ενασχολήσεις παράλληλα με τα ραδιοτηλεοπτικά.
  • Η Κατερίνα Καινούργιου το 2018 παραλαμβάνει έναν φάκελο γεμάτο εκπλήξεις….  Ο θεμέλιος λίθος για την τηλεοπτική σαιζόν 2018-2019 είχε μπει ήδη από την προηγούμενη χρονιά και η τωρινή, της φέρνει αλλαγές που θα τις υπηρετήσει με επιτυχία. Οι κόποι της δικαιώνονται μεν αλλά θα κληθεί μέσα από πιέσεις να πάρει σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις το φετινό καλοκαίρι, που θα επηρεάσουν και την προσωπική της ζωή. Θα μας εκπλήξει προς το τέλος της χρονιάς με τα νέα δεδομένα που θα υπάρχουν στην ζωή της.
  • Το ένστικτο σώζει την Τατιάνα Στεφανίδου το 2018… Αυτή η χρονιά φέρνει στην αγαπημένη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια τρομερή αυτοπεποίθηση που τις δίνει την ώθηση για μια “επανάσταση” που θα την οδηγήσει σε ένα τηλεοπτικό προϊόν, γνήσιο και αληθινό. Το 2ο εξάμηνο της χρονιάς για εκείνη θα είναι πολύ ενδιαφέρον επαγγελματικά αρκεί να εμπιστευτεί απόλυτα το ένστικτο της καθώς της φέρνει κλείσιμο εκκρεμοτήτων και νέα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα της ζωής της.
  • Όταν η διαίσθηση μου έφερε την κ.Έλλη Στάη είπα: ..και τώρα εκλογές!!  Το 2018 η σιδηρά κυρία της τηλεόρασης θα υλοποιήσει έναν μακροπρόθεσμο στόχο της, ενώ μια συνεργασία έκπληξη την φέρνει ξανά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, έστω κι αν είναι για λίγο. Αυτή την χρονιά θα σταθεί «βράχος» σε δικό της γυναικείο αγαπημένο πρόσωπο, ενώ θα της ζητηθεί να λάβει μέρος στην πολιτική.

 

  • Στον Νίκο Ευαγγελάτο δίνει το 2018 το δώρο της σοφίας…Ο αρχηγικός δημοσιογράφος είναι πλέον τυχερός αυτή την χρονιά και θα μας το αποδείξει με τις επιλογές του και την σοφία του, καθώς μια επαγγελματική αλλαγή θα φέρει την αναδιοργάνωση του, που θα συμβεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018 και θα τον οδηγήσει σε συνθήκες και ευθύνες που μπορεί να αντιμετωπίσει άνετα. Παράλληλα όμως το 2018 θα τον αναγκάσει να γίνει πολύ προσεχτικός στις συμφωνίες και περισσότερο διαλλακτικός σε επαγγελματικές συμβιώσεις και αυτό στο τέλος της χρονιάς θα είναι προς όφελος του.

Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν το 2018 σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά τα οποία αναφέρω και τα οποία είναι βέβαια με τυχαία σειρά, αλλά αξίζει να αναφέρω και μερικά ακόμη πρόσωπα που πιστεύω ότι θα έχουν θετικές αλλαγές στην ζωή τους και θα συζητηθούν:

Δέσποινα Βανδή – Πέγκυ Ζήνα – Γιώργος Καπουτζίδης – Πάολα – Κωνσταντίνος Αργυρός – Σάκης Τανιμανίδης – Νίκος Μουτσινάς – Σταματίνα Τσιμτσιλή – Έλενα Παπαρίζου – Γιώργος Καραμίχος – Κώστας Μαρτάκης – Χρήστος Θηβαίος – Φώτης Σεργουλόπουλος.

Όπως ανάφερα και στην εισαγωγή, το 2018 θα φέρει αλλαγές στο χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης και γενικότερα της καλλιτεχνίας.

Να μερικές που νιώθω ότι θα γίνουν: 

  • Το κανάλι “Ε” παίρνει άλλη μορφή μεν αλλά θα δούμε δε στις οθόνες μας μερικά πρόσωπα που αδικήθηκαν στο παρελθόν, να κάνουν ενδιαφέρουσες εκπομπές.
  • Η υπόθεση του “MEGA” παίρνει άλλη τροπή…  καθώς οι πόρτες του ανοίγουν με “διπλό” όνομα.
  • Το “Μακεδονία Tv” αναβαθμίζετε σε μεγαλύτερο και πιο εναλλακτικό κανάλι.
  • Δυο παίχτες στο “survivor 2” θα μας “κόψουν” την ανάσα.
  • Μια τηλεοπτική κόντρα αρσενικών παρουσιαστών θα φέρει ένταση… και ενδιαφέρον.
  • ΟΓιώργος Αγγελόπουλος ο νικητής του survivor θα εμφανιστεί σε ρόλο έκπληξη και τα νούμερα τηλεθέασης θα τρελαθούν…
  • Ένα τηλεπαιχνίδι θα αντικατασταθεί, η θα μεταφερθεί σε άλλη ώρα μετάδοσης…
  • Η θεατρική παραγωγή με θέμα την ζωή ενός καλλιτέχνη κυριολεκτικά απογειώνεται.
  • Η τηλεοπτική σαιζόν 2018 – 2019 θα φέρει περισσότερη αφύπνιση και περισσότερες αλλαγές στη θεματολογία εκπομπών και προσώπων. 

Η ελληνική τηλεόραση ξεκίνησε να εκπέμπει στις 23 Φεβρουαρίου 1966 και δεν είναι τυχαίο ότι το άθροισμα αυτής της ημερομηνίας είναι ο αριθμός της πνευματικής αφύπνισης, δηλαδή το 11, με όσους ξέρουν τι σημαίνει αυτό… για το 2018 που επίσης βγαίνει ο αριθμός 11.

Όπως έγραψε και το oneman, το πέρασμα της ανθρώπινης διασκέδασης και ενημέρωσης στη γυάλινη εποχή στέφθηκε με επιτυχία. Από τότε μέχρι σήμερα η τηλεόραση τα έχει κάνει και τα έχει δείξει όλα. Ζωντανές εκπομπές, σήριαλ, απευθείας μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, ταινίες, ανταποκρίσεις από πολεμικά μέτωπα: Ενημέρωση και ψυχαγωγία, σωρηδόν.

Σε αυτή τη γενναία -νέα- εποχή της τηλεοπτικής επέλασης υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι που ξεχώρισαν και εξακολουθούν να ξεχωρίζουν. Για το ήθος, την δουλειά, την παρουσία και το λόγο τους, εντός αλλά και εκτός τηλεόρασης.  Αυτό θα βιώσουμε και το 2018.

Καλή Χρονιά και Επιτυχίες