Ένας χρόνος epirusnow.gr

Του Άρη Δούμπου

Κλείσαμε τον πρώτο μας χρόνο λοιπόν… Σαν χθες μου φαίνεται. Ήταν πέρυσι τον Απρίλιο, όταν κατά τη περίοδο των διακοπών του Πάσχα είχα κατέβει στα Ιωάννινα και ως συνήθως, έπιασα τους κολλητούς παραμάσκαλα (όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτή η λέξη).

Ο αδερφικός φίλος «urbi et orbi» είχε αρχίσει από την πρώτη μέρα τους προλόγους. Και «δε γίνεται ολόκληρη Ήπειρος να μην έχουμε ένα site με αρθρογραφία» και «ξέρω τόσο κόσμο που έχει λόγο, αλλά κάθεται σπίτι ή μιλάει μόνο στα καφενεία» και «εσύ δε θέλεις όλα αυτά που συζητάμε να τα βγάλεις προς τα έξω, να μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος πέντε πράματα;»… «Τι έχει πάθει ο Σταύρος», σκεφτόμουν και εγώ.

Ώσπου την Πέμπτη μέρα και λίγο πριν το έκτο τσίπουρο, μου σκάει τη βόμβα: «Θα φτιάξουμε τo EpirusNow.gr. Τα πράγματα είναι σχεδόν έτοιμα, αλλά εγώ σε θέλω!». Ε, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Άλλωστε, αν υπήρχε, αυτή την ώρα μια μικρή κηλίδα θα χαλούσε τη χαρά μου για τα πολυαναμενόμενα πρώτα μας γενέθλια.

Όμως, όπως συνηθίζω σε τέτοιες περιστάσεις, κρίνω εντελώς απαραίτητο να διατυπώσω την προσωπική μου αποτίμηση. Καλύτερή μου στιγμή, θεωρώ ότι ήταν το άρθρο μου την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία· μίας θεματικής η οποία νομίζω με έχει σημαδέψει από το πρώτο μου κιόλας άρθρο. Όσο για τα σημεία βελτίωσης, νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω μια λίγο καλύτερη επίδοση από τα 20 (μέχρι τώρα) άρθρα μου.

Όπως και να έχει, ευχαριστώ τη συντακτική ομάδα του EpirusNow.gr που με τίμησε με την πρόσκλησή της και με ενέταξε στο δυναμικό της (και επειδή είμαι τίμιος, και τον Ρ.Τ. Ερντογάν για την τόση τροφή που μου έχει προσφέρει).

Άρης Δούμπος

(www.twitter.com/aris_dou)