Δήμος Δωδώνης: Συνάντηση Δημάρχου με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο είχε σήμερα, στην έδρα του Δήμου, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν θέματα που αφορούν στον συντονισμό δράσεων τόσο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από τις πυρκαγιές όσο και στην λήψη μέτρων για την πρόληψη, ειδικά κατά την θερινή περίοδο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα τοποθετήσει και φέτος πεζοπόρο τμήμα στην Τύρια, καθώς η παρουσία του στην περιοχή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και καταστολής.

Παράλληλα θα υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων ενώ η Πυροσβεστική θα συνδράμει και στην σύσταση και λειτουργία εθελοντικών ομάδων.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα προχωρήσει σε καθαρισμούς δρόμων, ειδικά του δικτύου που λειτουργεί και ως αντιπυρική ζώνη και θα είναι σε συνεχή συνεργασία με την Πυροσβεστική ώστε να συμβάλλει σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης ευχαρίστησε τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου για την επίσκεψη και χαρακτήρισε την συνάντηση γόνιμη και χρήσιμη.