Ιωάννινα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις παρουσίασης του Walking Football

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις παρουσίασης του αθλήματος του Walking Football από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 ο αγώνας επίδειξης στο Γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της Ε.Π.Σ. Ηπείρου και το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 η Ημερίδα παρουσίασης του αθλήματος, σε συνδιοργάνωση με την  Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ.) και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) και του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Walking Football, ως άθλημα είναι ήπια εκδοχή-παραλλαγή του κλασσικού ποδοσφαίρου και απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 50-55 ετών, με στόχο την υποστήριξη και την ενίσχυση της διά βίου άθλησης, την κοινωνικοποίηση και τη συμμετοχή του ανθρώπου ενδιάμεσης και τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή και δράση.

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ, και ο Επιστημονικός υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου – Ε.Π.Σ.ΗΠ., την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) και την Περιφέρεια Ηπείρου για την ευγενική και πολύτιμη συνεργασία τους.

Επίσης, ευχαριστούν ολόθερμα όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, και ιδιαίτερα τους ομιλητές–εισηγητές της Ημερίδας, τον κ. Μένιο Σακελλαρόπουλο, δημοσιογράφο-συγγραφέα, τον κ. Κωνσταντίνο Βρακά, Πρόεδρο Ε.Π.Σ. Ηπείρου, τον κ. Περικλή Βασιλάκη, πρώην Διεθνή Διαιτητή Ποδοσφαίρου, περιφερειακό σύμβουλο Περιφέρειας Ηπείρου, τον κ. Ανδρέα Μαλάτο, Δρ. Αθλητικού Δικαίου, Πρόεδρο Δ.Σ. Ι.Δ.Ε.Α.Δ. και τον κ. Χρόνη Δρούγια, χειρουργό Ορθοπαιδικό, Αθλητίατρο, τον κ. Αντώνη Νικοπολίδη, προπονητή Εθνικής Ελπίδων Ελλάδος U21, τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και όλους τους συμμετέχοντες.

Τέλος, ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να δραστηριοποιηθούν γύρω από το Walking Football, να επικοινωνήσουν με την Ε.Ψ.Ε.Π., Σικελιανού 2 (όπισθεν Grand Serai), 1ος όροφος, τηλ. 2651039820 (εργάσιμες ημέρες, ώρες 10:00-14:00).