Ιωάννινα: Στο Δημαρχείο η αντιπροσωπεία του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού

Τους μαθητές και τους καθηγητές του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Η αντιπροσωπεία από το ιστορικό Γυμνάσιο Λεμεσού βρέθηκε στα Γιάννενα, φιλοξενούμενη από το Γυμνάσιο Μπιζανίου με το οποίο είναι αδελφοποιημένο και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 105ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Τα δύο αδελφοποιημένα σχολεία παρέλασαν μαζί την 21η Φεβρουαρίου, ενώ παρουσίασαν εκδήλωση στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος», αφιερωμένη στον Κύπριο ήρωα Μπιζανομάχο, Χριστόδουλο Σώζο, τον τότε εν ενεργεία Δήμαρχο Λεμεσού, που το 1912 πολέμησε και σκοτώθηκε στο Μπιζάνι για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σας υποδέχομαι σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων τα οποία τιμήσατε με την παρουσία σας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσής τους”, τόνισε αρχικά ο κ. Μπέγκας, αναφερόμενος στη συνέχεια στους δεσμούς που συνδέουν τα Ιωάννινα με την Κύπρο.
“Ο Δήμος μας έχει στενές σχέσεις με την Κύπρο. Τον συνδέουν άλλωστε ιστορικά γεγονότα. Τα Γιάννενα είναι αδελφοποιημένα με δύο δήμους της Κύπρου, την Αγία Νάπα και τη Λεμεσό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας με το Δήμο Λεμεσού είχαν κάπως ατονίσει. Μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε όμως στην Κύπρο και τη συνάντηση με το Δήμαρχο Λεμεσού βρισκόμαστε σε μια φάση ανανέωσης της αδελφοποίησης μας και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν άμεσα τα κοινά αντικείμενα που θα κάνουν και πάλι τις σχέσεις μας πιο δυνατές”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Κλείνοντας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που αφορούν στην αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως πλέον η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει ελαχιστοποιηθεί διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την ενδυνάμωση των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια.