Μελιγγιώτες καθάρισαν το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

Με επιτυχία διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η συνάντηση της εθελοντικής ομάδας της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών και των κατοίκων του χωριού Μελιγγοί, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με σύνθημα “MELIGGOI for DODONI – Φροντίζουμε τα μνημεία μας”.

Ομάδα εθελοντών από τους Μελιγγούς φρόντισαν και ευπρέπισαν επιλεγμένα σημεία του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης (Πρυτανείο, Βουλευτήριο, Σκηνή) ταυτόχρονα με εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονταν στα παιδιά της ομάδας, Μελιγγιωτόπουλα και φίλους τους.

Περίπου στις 11:00’, η ομάδα εισήλθε στον αρχαιολογικό χώρο με προορισμό το σημείο εγκατάστασης της ομάδας. Εκεί, ύστερα από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Αδελφότητας, χωρίστηκαν οι ομάδες των μεγάλων, τα δε παιδιά οδηγήθηκαν με προορισμό την ιερή βελανιδιά και την ιερά οικία στο μαντείο.

Αμέσως μετά, με χορτοκοπτικά μηχανήματα οι εθελοντές ξεκίνησαν τη δουλειά τους, και με γάντια και τσουγκράνες μάζευαν τα κομμένα χόρτα.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο και άκουσαν για τους διαφορετικούς βωμούς, τις διαφορετικές θεότητες, το μαντείο και την ιερή βελανιδιά. Με βάση τις πληροφορίες που τους μεταφέρθηκαν, δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι με κάρτες και τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες που παίξανε με ζωντάνια στο γρασίδι, δίπλα στην ιερά οικία.

Το τελευταίο σημείο καθαρισμού ήταν ο χώρος μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, όπου έγινε και η τελική κεντρική φωτογράφηση όλης της ομάδας από τον Μιχάλη Βακάρο, δίνοντας υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση του χρόνου.

 

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία RAINBOW WATERS για την υποστήριξη και τον Αλέξανδρο Διαμάντη (http://www.adfilms.gr)  για την επεξεργασία και το μοντάζ του βίντεο.