Χθες, Παρασκευή 27/10, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Φενέρμπαχτσέ στα πλαίσια της τέταρτη αγωνιστικής της EuroLeague. Ένας μέτριος παναθηναϊκός, με έναν καταπληκτικό Νίκος Παππά, που ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, κατάφερε να κερδίσει την Φενέρ, με buzzer beater με υπογραφή του προαναφερόμενου, με τελικό σκορ 70-68.

Ένα όμορφο παιχνίδι, από άποψης ενδιαφέροντος, αφού το σκορ ήταν πάντα κοντά μεταξύ των δυο ομάδων, με την Τούρκικη ομάδα να βρίσκεται διαρκώς μπροστά και ο Παναθηναϊκός να “κυνηγάει” το σκορ. Ο Παναθηναϊκός φαινόταν “μπλοκαρισμένος” σε αρκετές επιθέσεις του, απέναντι στην ασφυκτική άμυνα της Φενέρ. Εδώ ρόλο παίζει και η λειψανδρία που εμφανίζει ο παναθηναϊκός φέτος στην θέση 1-2 (αφού ο Λεκαβίτσιους και ο Ντένμον  δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και ίσως δεν τα αποδώσουν, αφαιρώντας έτσι το βάθος πάγκου που έψαχνε ο Πασκουάλ), καθώς και στην έλλειψη ενός ποιοτικού ψηλού, διότι μέχρι στιγμής η ομάδα στηρίζεται στην περσινή  γραμμή ψηλών Γκιστ-Σίνγκλετον. Και αυτό διότι οι νέες προσθήκες, Βουγιούκας και Όγκαστ δεν είναι ψηλού επιπέδου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν στον χθεσινό αγώνα, ήταν ο Νικ Καλάθης με 12π. και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που με την είσοδό του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μάτωσε κυριολεκτικά, και έδωσε τεράστια ενέργεια στο παρκέ, όπου είχε 6π. μόλις σε 7.28 λεπτά συμμετοχής.

Σε συνάρτηση όλων αυτών των παραγόντων, και σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση Ρίβερς, Σίνγκλετον, κλπ,  ο Νίκος Παππάς πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε τελικά στην νίκη. Πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Παναθηναϊκού αυτές τις μέρες, και τα χθεσινά στατιστικά του, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Σε 28.14 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 24 πόντους,  με 7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές, και σημείωσε 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Εκτός αυτού όμως, είναι ένας παίκτης που ξεχειλίζει από πάθος και αποτελεί Hustle player, δηλαδή, μάχεται σε κάθε φάση, χωρίς να φοβάται την επαφή και αυτό ανεβάζει την εικόνα του, ανεξαρτήτως των λοιπών επιτευγμάτων του (πόντοι, ασίστ, κλπ) σε κάθε αγώνα.

Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα, σε μια εποχή όπου η εθνική Ελλάδος, αποφάσισε να μην το καλέσει, και έχει δημιουργηθεί αρκετός ντόρος γύρω από αυτόν τις τελευταίες μέρες. Λόγω της συμπεριφοράς του, αναφερόμενοι στην φράση του, απέναντι στον προπονητή Σκουρτόπουλο την προηγούμενη βδομάδα κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς και λόγω μερίδας δημοσιογράφων, που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με αρνητικές κριτικές και δημοσιεύσεις, γεγονός που δεν έχει μείνει απαρατήρητο από τον ίδιο. Εκτός όλων αυτών όμως, δεν παύει να είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας γκαρντ. Συνεπώς, είναι λογικό να “ξεσπάει”, όταν επανειλημμένα, δέχεται αρνητική κριτική, και αυτό ισχύει από την αρχή της καριέρας του, με μη κλήσεις σε εθνικές ομάδες, κλπ. Όσο για τον “κακό χαρακτήρα” που του προσδίδουν μερικοί, μάλλον έχουν ξεχάσει τι θα πει αντικειμενικότητα, πάθος και αν μου επιτρέπεται…χιούμορ, καθώς στις αναρτήσεις που κάνει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις δηλώσεις του σε συνεντεύξεις, ουκ ολίγες φόρες το περιεχόμενό τους είναι ανάλογο. Επίσης, να μην ξεχνιέται το γεγονός ότι οι αθλητές είναι άνθρωποι, με ανάγκες, με συναισθήματα, με αντοχές και δεν διαφέρουν σε κάτι από τους υπόλοιπους, επομένως να λαμβάνεται και αυτό υπόψη, και αυτό ισχύει για όλους τους αθλητές.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-44, 53-55, 70-68

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς 5, Παππάς 24 (2), Ντένμον 3 (1), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ 3 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 12, Αντετοκούνμπο 6

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 4, Μέλι 14 (2), Μαχμούτογλου, Ουοναμέικερ 14 (2), Σλούκας 6, Νάναλι, Γκούντουριτς 2, Βέσελι 15, Ντουβερίογλου, Ντατόμε 13 (3)