Στ. Πλουμιστός: Αν εφαρμόσεις αυτές τις 3 μικρές αλλαγές, θα φέρεις τις πρώτες θετικές αλλαγές στη ζωή σου

⍆Κάποιες από τις συνήθειες μας, είναι να μιλάμε πάρα πολύ, αλλά να μην κάνουμε κάτι για αυτό… που λέμε, βάζοντας τις μάσκες υποκρισίας που δημιουργήσαμε, ή τις μάσκες που η κοινωνία θέλει να φορέσουμε, λέγοντας στον εαυτό μας ιστορίες που δεν είναι πραγματικές, ή δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας συνήθως για την απόκτηση χρήματος και τίποτα για την ψυχή μας.

Συνήθως όταν τελειώνω μια ομιλία μου με θέμα την προσωπική αυτοβελτίωση, προτρέπω το κοινό να με δυσκολέψει με ερωτήσεις του. Στην τελευταία διάλεξη μου στην Αθήνα, ένας δραστήριος ψυχολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου, μου ζήτησε να προτείνω τρεις συνήθειες που θα μπορούσαν άμεσα να μας κάνουν να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να φέρουμε θετικές αλλαγές στον εαυτό μας.

 

Πραγματικά, η ερώτηση του, μου έδωσε την ευκαιρία να επεκταθεί χρονικά η ομιλία μου εκείνη την ήμερα, αλλά αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τούτο το άρθρο ώστε αν ο καθένας εφαρμόσει αυτές τις 3 μικρές αλλαγές, μπορεί να φέρει τι πρώτες θετικές αλλαγές στη ζωή του.

Οι τρεις μικρές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να φέρουμε θετικές αλλαγές στον εαυτό μας:

  1. Μην κάνετε υποθέσεις…
    Η επικοινωνία έχει σχεδιαστεί για να αποσαφηνίζει κάθε κατάσταση. Εάν αισθάνεστε ότι κάτι δεν είναι σωστό, μην υποθέστε, αντ ‘αυτού σας προτείνω να κάνετε ερωτήσεις. Είναι ευκολότερο να βρεθεί το θάρρος να μιλήσει κανείς για να διευκρινίσει τα πράγματα από το να φέρει το βάρος των αρνητικών αποτελεσμάτων που οφείλονται σε ψεύτικες υποθέσεις.

    Οι παρεξηγήσεις συμβαίνουν εξαιτίας μίας μόνο αποτυχίας, αδυνατώντας να φανερώσουν όλα όσα είναι ασαφή. Εκφράστε τις σκέψεις σας πιο ξεκάθαρα και ακούστε με πρόθεση όλα όσα λέει ο άλλος, αν θέλετε να αποφύγετε τη θλίψη και το δράμα στη ζωή σας.

  2. Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά…
    Τις περισσότερες φορές, αυτό που κάνουν ή λένε οι άλλοι δεν έχει καμία σχέση με σας, επειδή δεν γνωρίζουν αυτό που πραγματικά νιώθετε. Ακολουθούν τις πεποιθήσεις τους που είναι αποθηκευμένες στις καρδιές και το μυαλό τους, δηλαδή στο υποσυνείδητο τους, προβάλλοντας για εσάς αυτό που νομίζουν προς τα έξω.

    Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια διαφορετική γνώμη για σας, αλλά εσείς έχετε τη δύναμη να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να επηρεάζετε από αυτή. Όσο εσείς επηρεάζεστε από αυτή την γνώμη, αυτό σημαίνει ότι την υιοθετηθείτε.

 

Η απομάκρυνση από τις απόψεις των ανθρώπων που δεν σας γνωρίζουν προσωπικά, η δεν νιώθουν αυτό που νιώθετε, δηλαδή δεν υπάρχει αρμονία ώστε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ σας, σας απαλλάσσει από την περιττή ταλαιπωρία και σας εμποδίζει να πιστέψετε ότι τελικά εσείς είστε το θύμα.

3.Μην υποτιμάτε το πως μιλάτε…
Το πώς μιλάς δείχνει το ποιος είσαι. Κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας για να πείτε κάτι, βεβαιωθείτε ότι η κάθε λέξη που λέτε προέρχεται από αυτό που αισθάνεστε, από αυτό που είναι αληθινό μέσα σας.

Πείτε τι εννοείτε και τι σημαίνει αυτό που λέτε επειδή τα λόγια σας έχουν μια τρομακτική δύναμη που μπορούν είτε να σας φέρουν την ευτυχία, είτε την απόλυτη καταστροφή.

 

Λίγοι γνωρίζουν ότι κάθε λέξη που λέμε, ανάλογα τον τόνο της φωνή μας, παράγει μια δόνηση που επηρεάζει θετικά η αρνητικά τον συνομιλητή μας. Αποφύγετε να λέτε πράγματα που αντιβαίνουν τις αξίες σας, να μην χρησιμοποιείτε αρνητικές λέξεις όπως το όχι, το δεν, το ίσως, αν δεν υπάρχει ανάγκη, γιατί συνήθως παράγουν αρνητική ενέργεια και τέλος να λέτε πολύ συχνά για πράγματα που μπορούν να διαδώσουν την αγάπη και την αλήθεια.

Οι τρεις μικρές αλλαγές είναι απλές, αλλά κρύβουν μέσα τους το μυστικό για να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να φέρουν τις θετικές αλλαγές στον εαυτό σας. Είμαι σίγουρος ότι όταν ξεκινήσετε, θα διαπιστώσετε ότι πρώτη αλλαγή ξεκίνησε …

 

=================================

Στ.Αβρος Πλουμιστός 

Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ

Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης –

Διαισθητικός & Energy Healingman

Πληροφορίες : www.globalattract.gr 

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523