Στ. Πλουμιστός: Αυτός είναι ο τρόπος να αποβάλλεις τις πεποιθήσεις που διαλύουν την ζωή σου

⍆Η επίδραση της κοινωνικο – οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία είναι πλέον… στο πετσί των Ελλήνων.

 

Η εργασιακή ανασφάλεια, η ανεργία, η υπερχρέωση και η στεγαστική αβεβαιότητα αποτελούν ενδεικτικές καταστάσεις της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, που συντελούν στην ενίσχυση ενός γενικευμένου αισθήματος ανασφάλειας, αβοηθησίας και αβεβαιότητας. Πως να αλλάξεις λοιπόν αυτή την βάρβαρη ψυχικά καθημερινότητα, που εκτός των άλλων σου δημιουργεί και προϋποθέσεις ασθενειών; Η απάντηση φαντάζει δύσκολη άλλα τελικά είναι πολύ απλή. Αν υπάρχει μία λέξη-κλειδί αυτή είναι η αλλαγή. Αλλάξτε πεποιθήσεις που σας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

 

Το σύστημα πεποιθήσεων που ασπαζόμαστε είναι ο τύραννος της ζωής μας.

Μας στερεί την ελευθερία μας, μας κάνει σκλάβο του. Απομυζά τη δύναμη από τον πραγματικό μας εαυτό, από τη ζωή μας, διότι οι πεποιθήσεις καλλιεργούνται από διάφορα περιστατικά που βιώνουμε, σημαντικά ή ασήμαντα. Οι περισσότεροι διαμορφώνουμε τις πεποιθήσεις μας με τρόπο άτακτο και απορροφούμε καθημερινά από πολύ μικροί πράγματα καλά και άσχημα από το περιβάλλον μας.

 

Έχω να σας κάνω τη βασικότερη ερώτηση: 

Ποιες είναι οι πεποιθήσεις που διατηρείτε για το ποιοι είστε και τι μπορείτε να επιτύχετε;

 

Ο πραγματικός μας εαυτός είναι κρυμμένος μέσα στο νου μας. 

Ο νους μας ελέγχεται από τις γνώσεις που αποκτήσαμε και απ’ όσα συμφωνήσαμε να πιστεύουμε.
Το ανθρώπινο σώμα, που είναι όμορφο και τέλειο, γίνεται θύμα κρίσεων και τιμωριών. Γίνεται το όχημα προβολής του νου.

Το σύστημα πεποιθήσεων υπάρχει στο νου.

Δεν μπορούμε να το δούμε, ούτε να το αγγίξουμε, αλλά ξέρουμε πως υπάρχει. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζουμε είναι ότι αυτό το σύστημα υπάρχει μόνο επειδή εμείς το δημιουργήσαμε. Αυτό το δημιούργημά μας μας ακολουθεί παντού, όπου κι αν πάμε. Ζούμε κατ’ αυτό τον τρόπο εδώ και τόσο καιρό, που ούτε καν αντιλαμβανόμαστε ότι η ζωή μας ορίζεται από αυτό το σύστημα. Και παρότι ο νους δεν είναι αληθινός αλλά εικονικός, έχει τεράστια επίδραση πάνω μας, επειδή και αυτός έχει δημιουργηθεί από τη ζωή.

Προκειμένου να αποκτήσουμε περισσότερη επίγνωση, είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση των δημιουργημάτων μας, να καταλαβαίνουμε ότι εμείς οι ίδιοι τα τροφοδοτούμε. Όλες οι πεποιθήσεις μας, από τις πιο ασήμαντες που αφορούν σε καθημερινά συνηθισμένα πράγματα, μέχρι τη φιλοσοφία μας για τη ζωή, επιβιώνουν απομυζώντας τη ζωτική μας δύναμη.

Ο πραγματικός εφιάλτης είναι η επιρροή που έχει το περιβάλλον στις πεποιθήσεις και τα όνειρά τους. Αν το μόνο που βλέπουμε είναι η αποτυχία και η απόγνωση, είναι πολύ δύσκολο να σχηματίσουμε τις εσωτερικές αναπαραστάσεις που καλλιεργούν την επιτυχία. Αν μεγαλώσετε στη φτώχεια και την απελπισία, από εκεί θα αντλήσετε και τα μοντέλα δυνατοτήτων που έχετε.

 

Απελευθερώσου από ότι σε πιέζει και δεν σε εξελίσσει – Νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων

 

Οι βασικές περιοριστικές πεποιθήσεις δημιουργούνται στο ανθρώπινο μυαλό στο διάστημα…
που ξεκινά από τους πρώτους μήνες της ζωής ενός βρέφους έως και τα έξι του χρόνια.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο παιδικός εγκέφαλος δεν έχει ωριμάσει πλήρως πριν από αυτή την ηλικία και το παιδί προσεγγίζει κυρίως συναισθηματικά όσα ακούει και βιώνει, χωρίς την ωριμότητα να αντιληφθεί την αλήθεια ή το ψεύδος μερικών από τα πράγματα που ακούει να επαναλαμβάνονται συχνά στο οικογενειακό ή στο κοντινό του περιβάλλον (παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, φίλοι).

Σκεφτείτε όμως και αυτό. Εάν αποκαλείς διαρκώς το παιδί σου χαζό, ψευτράκο, μικρό, άχρηστο, απατεώνα ή οτιδήποτε από αυτά που συνήθως λένε οι γονείς ψευτοαστεία – ψευτοσοβαρά στα μικρά παιδιά, το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα πορευτεί σε όλη τη ζωή του πιστεύοντας ότι δεν είναι και πολύ έξυπνο ή ότι είναι μικρό και αδύναμο ή ότι είναι γεννημένο για μικρές ή μεγάλες απατεωνιές στη ζωή. Άλλωστε πώς να αμφισβητήσει κάτι που του λέει η μαμά και ο μπαμπάς, που στο μυαλό του παιδιού είναι οι πιο δυνατοί, οι πιο έξυπνοι, οι μοναδικοί μεγάλοι, αξιόλογοι, έξυπνοι και θαυμαστοί άνθρωποι που γνωρίζει!

ΜΕΤΑ ΤΑ 6 ΣΟΥ…
Από την ηλικία των έξι ετών και μετά, όπου το παιδί αρχίζει να διαχωρίζει ότι κάποια πράγματα ισχύουν και κάποια άλλα ίσως όχι, μπορεί να ταξινομήσει καλύτερα τις πληροφορίες που παίρνει. Οι πρώτες πεποιθήσεις όμως, παραμένουν βαθιά ριζωμένες στο υποσυνείδητο, και αποτελούν αξιωματική αλήθεια, κυρίως γιατί δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να βρεθούν στο συνειδητό κομμάτι και να αμφισβητηθούν, εκτός εάν μπει στη διαδικασία να δουλέψει με τον εαυτό του με τη βοήθεια κάποιου ειδικού και μέσω αυτής της αναζήτησης αντιληφθεί πόσο βαθιά ριζωμένες περιοριστικές πεποιθήσεις ίσως έχει.

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις ορίζουν τις σκέψεις, τις επιλογές, τις αποφάσεις και τα συναισθήματα μας και χαράσσουν το δρόμο χωρίς να το καταλάβουμε και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή αποτελούν για κάθε έναν από εμάς βασικές «αλήθειες» με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Πως γίνετε η συμβουλευτική και η νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων 

 

Ο λόγος που δεν είναι εύκολο να δούμε τις πεποιθήσεις είναι επειδή ζούμε μέσα τους, είναι σαν κουτί μέσα στο οποίο έχουμε στεγάσει την ύπαρξή μας και με τον καιρό γίνεται η βάση της ταυτότητάς μας, χωρίς να συνειδητοποιούμε πως μετατρέπεται σε φυλακή μας. Για να αναγνωρίσουμε μία πεποίθηση πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία και να κατέβουμε στο επίπεδο του υποσυνείδητου.

Αυτή η διαδικασία στην δική μου μεθοδολογία πραγματοποιείτε με συνεδρία διαισθητικής θεραπευτικής αναγνώρισης πεποίθησης (intuitive therapeutic recognition of belief), ώστε να εντοπίσουμε τι έχετε αποθηκεύσει βαθιά μέσα σας.

 

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον φόβο να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Ο φόβος αυτός δεν είναι πεποίθηση, είναι συναισθηματική αντίδραση στην πεποίθηση. Πρέπει λοιπόν να εντοπίσουμε πως δημιουργείται αυτός ο φόβος από τη γνώμη των άλλων. Αν ξέρουμε πως είμαστε έξυπνοι δεν είμαστε ευάλωτοι στη γνώμη των άλλων, γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε τι είμαστε. Άρα ο φόβος στην πραγματικότητα δεν είναι για τη γνώμη των άλλων, αλλά προέρχεται από την αρνητική εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας. Η γνώμη των άλλων απλά θα πυροδοτήσει τη δική μας αρνητική πεποίθηση.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, πως για να αναγνωρίσουμε τις βασικές πεποιθήσεις μας πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τις σκέψεις μας, τις βαθιά κρυμμένες υποθέσεις που κάνουμε και τις αντιδράσεις μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από μία εξονυχιστική έρευνα, οι πεποιθήσεις μας δείχνουν την αληθινή τους φύση που είναι αβάσιμη, ίσως ακόμη και γελοία.

 

Κατά τη διαδικασία της συνεδρίας διαισθητικής θεραπευτικής αναγνώρισης πεποιθήσεων  πολύ συχνά συναντάμε εμπόδια και αντιστάσεις από τη μεριά του θεραπευόμενου, που ως βάση έχουν κάποια ψυχικά τραύματα, ή κάποιες πεποιθήσεις, βαθιά ριζωμένες μέσα τους, οι οποίες τους εμποδίζουν να προχωρήσουν και να κάνουν βήματα στη θεραπεία τους. Ο θεραπευόμενος έχει τις δικές του “φανταστικές φυλακές” και είναι δουλειά του Συμβούλου να του δώσει την ελευθερία του.

Στους ενδιαφερόμενους που επισκέπτονται το γραφείο μου, κάνοντας μαζί τους συνεδρία διαισθητικής θεραπευτικής αναγνώρισης πεποιθήσεων και ακούγοντας με προσοχή αυτά που μου αναφέρουν ότι αισθάνονται, ανακαλύπτω και εντοπίζω αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις, που έχουν προκύψει στο πέρασμα των ετών. Στη συνέχεια, ο θεραπευόμενος θα πραγματοποιήσει τα τέσσερα στάδια της μεθόδου μου και κατά τη διάρκεια των συνεδριών που ακολουθούν, θα συνειδητοποιήσει ποιες πεποιθήσεις τον περιορίζουν στη ζωή του και πώς τον δυσκολεύουν στο να είναι λειτουργικός. Από τη στιγμή που ο θεραπευόμενος συνειδητοποιήσει πόσο επηρεάζεται από αυτές, θα πρέπει να πάρει την απόφαση να αλλάξει και να διαλέξει τις νέες πεποιθήσεις και συμπεριφορές που θα τον ενδυναμώνουν. Η διαδικασία είναι η ίδια για όλα τα άτομα.

Οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. 

Όλων οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν.

Πρώτα χρειάζεται ο θεραπευόμενος να συνειδητοποιήσει τις περιοριστικές του πεποιθήσεις, όπως για παράδειγμα «Είμαι πολύ μεγάλη/ος/χοντρή/ός/χαζή/ός» κλπ. και να σκεφτεί πως τον κάνουν να νιώθει ανήμπορος, ανασφαλής, χωρίς αυτοπεποίθηση κλπ. Μετά ο θεραπευόμενος διαλέγει μία από αυτές τις πεποιθήσεις και με την συνεδρία διαισθητικής θεραπευτικής αναγνώρισης θα εντοπίσει όλες τις σχετικές προσωπικές του αναμνήσεις σχετικά με αυτή την πεποίθηση, ώστε να ξεκινήσει μαζί μου την συμβουλευτική για αποδόμηση της. Σε αυτό το σημείο θα αποφασίσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Για παράδειγμα εάν διαλέξει την πεποίθηση «Είμαι χαζή/ός», αποφασίζει ότι από δω και πέρα η πεποίθησή του πάνω σε αυτό θα είναι «Είμαι έξυπνη/ος».

Σε συνεργασία με τον θεραπευόμενο, δημιουργούμε μία ΝΕΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνει καθημερινά για συγκεκριμένα λεπτά της ώρας (όσα αρμόζουν στον καθένα) και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ποικίλει ανάλογα το άτομο και την πεποίθηση).

 

Αυτό γίνετε γιατί η συνεχής επανάληψη θα δημιουργήσει την αφαίρεση, ή την αλλαγή που επιθυμούμε σε ότι αφορά τις παλιές πεποιθήσεις του και ταυτόχρονα η προφορική επανάληψη της νέας πεποίθησης, δημιουργεί την φωνητική δόνηση που επιθυμούμε, ώστε ο εγκέφαλος του να αρχίσει την διαδικασία “επαλήθευσης” της. Ουσιαστικά αναγνωρίζει την παλιά διαδικασία, τη διακόπτει, τη σπάει και μετά την αντικαθιστά με τη νέα θετική και ενισχυτική πεποίθηση.

 

Όπως χρειάστηκε μια ζωή στον θεραπευόμενο να αποκτήσει τις παλιές, περιοριστικές πεποιθήσεις του (κι έτσι να δημιουργηθεί ένας νευρώνας δυσκολίας), έτσι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να ΓΙΝΕΙ πραγματικότητα η νέα πεποίθηση.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η ΝΕΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ θα πρέπει να εμπεριέχει μέσα της την λύση, στο πρόβλημα του θεραπευόμενου, αλλά συνάμα ως σύμβουλος του επιλέγω η νέα φράση-πεποίθηση να εμπεριέχει μέσα της τα “ενεργειακά γράμματα” που δημιουργούν θετική δόνηση στον θεραπευόμενο. Γι αυτό και δεν θα πρέπει έτσι άπλα να χρησιμοποιούνται, απλά θετικές φράσεις για να λύσουν το πρόβλημα, γιατί ναι μεν δημιουργούν θετικό κλίμα σκέψης αλλά δεν βελτιώνουν την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ του θεραπευόμενου για να προχωρήσει στην ζωή του.

Οι θεραπευτικές συνεδρίες διαισθητικής θεραπευτικής αναγνώρισης πεποιθήσεων και  αλλαγής πεποιθήσεων πραγματοποιούνται σε περιβάλλον με τις συχνότητες ALPHA και THETA από το 2011 καθώς εφαρμόζω την προσωπική μου μέθοδο “Registration of personal beliefs” (Εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων) σε συνδυασμό με διαισθητική αρωγή και πολύ βαθιά χαλάρωση και “Life plan development counseling” (συμβουλευτική ανάπτυξης προσωπικού πλάνου ζωής).

 

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει: «Λίγοι είναι ικανοί να εκφράσουν με αυτοκυριαρχία απόψεις που διαφέρουν από τις προκαταλήψεις του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι αδυνατούν να διαμορφώσουν καν τέτοιες απόψεις».

 

Οι πεποιθήσεις μας είναι ο θεμέλιος λίθος των εμπειριών μας και της συνείδησής μας, πάνω στον οποίο χτίζονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας. Είναι οι φακοί μέσα από τους οποίους βλέπουμε τον κόσμο. Το ποιοι γινόμαστε σαν άνθρωποι, είναι το αποτέλεσμα των πεποιθήσεών μας, αυτές δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Κρίνουμε, ερμηνεύουμε και βγάζουμε συμπεράσματα βάσει των πεποιθήσεών μας. Συνειδητά ή ασυνείδητα οδηγούμαστε από αυτές στο πως θα αντιληφθούμε και πως θα αντιδράσουμε σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μας. Έτσι καταλήγουμε να γινόμαστε οι πεποιθήσεις μας.

Στ. Πλουμιστός Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ –
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης –
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής 

Πραγματοποιεί 

  • Προσωπικές Διαισθητικές συνεδρίες δείτεΕΔΩ 
  • Θεραπευτικές & ενεργειακές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων δείτεΕΔΩ
  • Συνεδρίες Διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης δείτε ΕΔΩ
  • Σεμινάρια Αυτογνωσίας & Αυτοβελτίωσης δείτε ΕΔΩ
  • Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς δείτε ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Σταύρος Πλουμιστός

Σύμβουλος Ζωής & Προσωπικής Ανάπτυξης –

Personal Development Consultant –

Γεν. Διευθ. GLOBAL  ATTRACT

 

 

 

Εταιρική Ταυτότητα:

 

GLOBAL ATTRACT

ΜΜΕ – Ιντερνετική Επικοινωνία –

Δημόσιες Σχέσεις  –

Διοργάνωση Εκδηλώσεων –

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής   

 

Γεν. Διευθ.: Σταύρος Πλουμιστός

E-mail: [email protected]

Tel: 6945 723523

 

SITE 

www.ploumistos.com 

 

YOU TUBE – PLOUMISTOS

https://www.youtube.com/user/gpnewsvideo 

 

Τμήμα Διαφημιστικής προβολής

E-mail:[email protected]  

Τηλ:  6985 686962