Το Εργασιακό Πρωτάθλημα Ιωαννίνων τίμησε το Νίκο Φιλίππου

Τον σπουδαιότερο Γιαννιώτη καλαθοσφαιριστή, τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Νίκο Φιλίππου, τίμησε το Εργασιακό Πρωτάθλημα Ιωαννίνων, δίνοντας στον κ. Φιλίππου, όχι μόνο την καθιερωμένη αναμνηστική πλακέτα, αλλά και το όνομά του στο 1ο Τουρνουά «Νίκος Φιλίππου», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Φιλίππου παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα, από το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, στο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στην ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» και τη Μικτή Ομάδα του Εργασιακού Πρωταθλήματος Ιωαννίνων.
Ο γνωστός Έλληνας καλαθοσφαιριστής, ευχήθηκε στους διοργανωτές του Εργασιακού να συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά που κάνουν για να μπορούν να αθλούνται και να αγωνίζονται σήμερα στα Γιάννενα, περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους και επαγγέλματα, ενώ παράλληλα, σημείωσε με έμφαση πως το τουρνουά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και τα επόμενα χρόνια και ο ίδιος στέκεται αρωγός στη συνέχιση και καθιέρωση του τουρνουά.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το Νίκο Φιλίππου και τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα αξιέπαινες και πρέπει να συνεχιστούν.
Το τουρνουά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με το ματς ανάμεσα στην ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» και την ομάδα των Βετεράνων Ιωαννίνων. Στο ημίχρονο του αγώνα το Εργασιακό Πρωτάθλημα απένειμε τιμητική πλακέτα στον βετεράνο καλαθοσφαιριστή Σάκη Τζαλάλη, ο οποίος το καλοκαίρι έσωσε από πνιγμό μια γυναίκα.
Το πρωί της Κυριακής η ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» αγωνίστηκε με τη Μικτή Ομάδα του Εργασιακού Ιωαννίνων με την ομάδα των Αθηνών να κερδίζει το ματς, ένα ματς που είχε πλούσιο θέαμα και αρκετές εκπλήξεις.
Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, τίμησε τον παίκτη της ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης», Φώτη Μαρκόπουλο, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα του Σπάρτακου, προσφέροντας σημαντικά, ενώ επίσης τιμήθηκαν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, για την ανιδιοτελή τους προσφορά και βοήθεια. Ακόμη, η ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Ηλία Γκαζιάνη, για την προσφορά του στον Εργασιακό αθλητισμό και στη διεξαγωγή και υλοποίηση του Εργασιακού Πρωταθλήματος.
Τόσο πριν την έναρξη του τουρνουά, όσο και στο ημίχρονο του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης», Πέτρος Κελέσης, ευχαρίστησε θερμά το Συμβούλιο Πρωταθλήματος για την πρωτοβουλία που πήρε, καθώς και για την πρόσκληση προς την ΕΚΑ, ενώ σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τόνισε πως παρά το γεγονός πως η ΕΚΑ ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, φιλοξενούμενη αρκετών Εργασιακών Πρωταθλημάτων, το 1ο Τουρνουά «Νίκος Φιλίππου» ήταν το καλύτερο τουρνουά στο οποίο έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Ο Πέτρος Κελέσης, παράλληλα, έκανε γνωστό πως η ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» στέκεται αρωγός και επιθυμεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Εργασιακού Πρωταθλήματος Ιωαννίνων, διαθέτοντας πλέον την εμπειρία και τεχνογνωσία, μετά από 32 χρόνια διεξαγωγής του αντίστοιχου πρωταθλήματος των Αθηνών.
Με αφορμή τη λήξη του 1ου Τουρνουά «Νίκος Φιλίππου» το Συμβούλιο Πρωταθλήματος του Εργασιακού, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τον κ. Φιλίππου για την παρουσία του και την τιμή που έκανε στο Πρωτάθλημα, ενώ ακόμη ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου και τους δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Μετσόβου.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» με την οποία ξεκινά μια συνεργασία για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Εργασιακού Αθλητισμού, καθώς και στους παίκτες του Εργασιακού Ιωαννίνων που συμμετείχαν στη δική μας Μικτή Ομάδα, όπως επίσης και τους Βετεράνους των Ιωαννίνων. Τέλος ευχαριστούμε για την προσφορά τους την Watt & Volt, την Ιατρική Φροντίδα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι» και την εταιρεία Άθλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

sportsioannina.gr