Άκτιο-Αμβρακία: Στην κυκλοφορία η Παράκαμψη Αμφιλοχίας

Στην κυκλοφορία είναι και επίσημα, 12 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων έργων στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία το 2010 η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, μήκους 17 χιλιομέτρων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως, “Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό πρώτο βήμα και μέσα στο επόμενο έτος θα έχουμε τη χαρά να παραδώσουμε ολόκληρο το έργο. Η σημερινή ημέρα είναι ένα ακόμα ορόσημο στην ανοδική πορεία του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS, που αποδεικνύει σταθερά την προσήλωσή του στην παράδοση άρτιων και ποιοτικών έργων, με πρώτο μέλημα την ασφάλεια Ελλήνων και επισκεπτών. Παρά τις αντιξοότητες, παραδίδουμε σήμερα ένα σύγχρονο έργο, νωρίτερα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, ώστε να συνδράμει άμεσα στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ.Μυτιληναίος μίλησε για τις δυσκολίες του έργου και όπως χαρακτηριστικά είπε “Αναλάβαμε το Άκτιο – Αμβρακία υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Το έργο αντιμετώπιζε ήδη σημαντικές δυσκολίες και πλέον είχαμε να αντιμετωπίσουμε και εξωγενείς κρίσεις που θα μας δυσκόλευαν. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Παρά τις δυσκολίες που επέφερε η υγειονομική κρίση, αλλά και παρά τις μεγάλες αυξήσεις που ήρθαν και ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, παραδίδουμε σήμερα ένα έργο που καταδεικνύει για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο της MYTILINEOS και τη συνεισφορά της εταιρείας στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου”.

Ο επικεφαλής της Μυτιληναίος μίλησε για την καινοτομία στο έργο και όπως ανέφερε “στα έργα που παραδίδουμε φροντίζουμε πάντα να ενσωματώνουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά και όλες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν υψηλή ενεργειακή εξοικονόμηση. Έτσι και στο εν λόγω έργο, έχουν εφαρμοστεί οι πλέον πρόσφατες τεχνικές προδιαγραφές για όλες τις εργασίες όπως σήμανση-ασφάλιση των αυτοκινητοδρόμων και ηλεκτροφωτισμός των κόμβων με λαμπτήρες led”.

Το τμήμα της Παράκαμψης Αμφιλοχίας μήκους 17 χλμ, μειώνει τον χρόνο οδήγησης κατά περίπου 20 λεπτά. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία ήταν το 2019, ήταν το Άκτιο-Βόνιτσα μήκους 14χλμ. Όπως αναφέρθηκε το τμήμα δόθηκε 5 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας Μυτιληναίος.

ypodomes.com