Άρτα: Με επιτυχία η ημερίδα με τίτλο η «Δύναμη των 4»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας η ημερίδα με θέμα τη «Δύναμη των 4», στο πλαίσιο της ομώνυμης δράσης που διοργάνωσαν από κοινού οι τέσσερις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου. Η δράση περιλαμβάνει τον αμοιβαίο δανεισμό αρχαιοτήτων από και προς τα τέσσερα Μουσεία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αρχαιολόγοι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων μέσα από σύντομες ομιλίες παρουσίασαν τα εκθέματα που δάνεισαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, τμήμα μαρμάρινης σαρκοφάγου με παράσταση Αμαζονομαχίας από μαυσωλείο της Νικόπολης, πέντε χάλκινα ελάσματα από το Ιερό της Δωδώνης και μία λίθινη ναϊσκόμορφη οστεοθήκη από το Κεφαλοχώρι Θεσπρωτίας.

Μέσα από τις υψηλής ποιότητας παρουσιάσεις, το κοινό της Άρτας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τα ταφικά έθιμα σε γειτονικές περιοχές, όπως η Θεσπρωτία και η Νικόπολη των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων αντίστοιχα. Εξίσου ενδιαφέρουσες πληροφορίες δόθηκαν και για τα χρηστήρια ελάσματα από το Ιερό της Δωδώνης, στα οποία αποτυπώνονται οι αγωνίες των απλών ανθρώπων για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την παρουσία του κοινού αυτό το βροχερό κυριακάτικο πρωινό, ενίσχυσε ο ευωδιαστός καφές και τα εύγευστα γλυκίσματα, τα οποία προσέφερε η εταιρεία Γιολδάσης Αρτοποιήματα.