Άρτα: 23 αυλές σχολείων αναβαθμίζονται

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες επισκευής και συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων, που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων για πιο όμορφα, πιο λειτουργικά και πιο ασφαλή σχολεία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υπό την επίβλεψη των ανθρώπων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους, αυτό το διάστημα σε διάφορα σχολεία του Δήμου εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης ελαστικοσυνθετικού δαπέδου (γήπεδο μπάσκετ) με υπόστρωμα, για την καλύτερη άθληση των παιδιών στους αύλειους χώρους των σχολείων.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα σχολεία ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σφήκα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Χριστόφορο Σιαφάκα και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένας είναι ο στόχος μας: Θέλουμε σχολεία ασφαλή και λειτουργικά και γι’ αυτό δουλεύουμε. Θέλουμε τις αυλές όλων των σχολείων μας γεμάτες ζωή, πρωί και απόγευμα ως χώρους αθλητισμού».

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις είναι τμήμα μιας ευρύτερης εργολαβίας προϋπολογισμού 444.300 ευρώ με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Τα σχολικά συγκροτήματα που θα πραγματοποιηθούν ανάλογες παρεμβάσεις είναι τα εξής:

Στο 2ο Γυμνάσιο ΆρταςΣτο 4ο Λύκειο ΆρταςΣτο 1ο Δημοτικό ΆρταςΣτο 2ο Δημοτικό ΆρταςΣτο 30 Δημοτικό ΆρταςΣτο 5ο Δημοτικό ΆρταςΣτο 6ο Δημοτικό ΆρταςΣτο 8ο Δημοτικό ΆρταςΣτο 9ο Δημοτικό ΆρταςΣτο Δημοτικό Αγίων ΑναργύρωνΣτο Δημοτικό ΕλεούσαςΣτο Δημοτικό ΚεραμάτεςΣτο Δημοτικό Αγίου ΣπυρίδωναΣτο Δημοτικό ΚαλαμιάΣτο Δημοτικό ΚαλοβάτουΣτο Δημοτικό ΧαλκιάδωνΣτο Δημοτικό ΑνέζαςΣτο Δημοτικό ΚαλογερικούΣτο Δημοτικό ΠολυδρόσουΣτο Δημοτικό ΡάχηςΣτο Δημοτικό ΒλαχέρναςΣτο Δημοτικό ΑμμότοπουΣτο Δημοτικό Χανοπούλου