Άρτα: Mε 40 νέα έργα το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023

31 εκατομμύρια ευρώ για τεχνικά έργα, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία. Ένα πρόγραμμα 40 νέων έργων που περιλαμβάνει σημαντικά αναπτυξιακά έργα, έργα κοινωνικής μέριμνας, άλλα και καθημερινότητας, έργα υποδομών, διαγραμμίσεις, διανοίξεις νέων οδών, επισκευές και παρεμβάσεις σε σχολεία, βελτιώσεις προσβασιμότητας, εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, αναβάθμιση πλατειών, αναπλάσεις πεζοδρόμου, κατασκευή γηπέδων, δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης, δημιουργία πεζοδρομίων κ.α.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η Αντιπολίτευση δεν κατέθεσε καμία πρόταση ή αντιπρόταση για κανένα έργο, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αποφασιστικής σημασίας για έναν Δήμο, αφού στην πραγματικότητα μπαίνουν προτεραιότητες, για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάπτυξη του Δήμου. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης: «Δίνουμε προτεραιότητα στα συνεχιζόμενα έργα, σε αυτά που ολοκληρώνονται, σε έργα με μεγάλο βαθμό ωριμότητας, ώστε να έχουμε και γρήγορα τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023, την μερίδα του λέοντος παίρνουν έργα που χαρακτηρίζονται για τον αναπτυξιακό τους χαρακτήρα, την καθημερινότητα, αλλά και το κοινωνικό τους στίγμα. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης: «Ο Δήμος για να προχωρήσει θέλει μεθοδική δουλειά και συνεργασίες. Απορώ πραγματικά για ορισμένους που δεν έχουν να καταθέσουν μία τόση δα πρόταση, τις ιδέες τους, για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την ανάπτυξη του Δήμου μας. Ας είναι. Εμείς κρίνουμε ότι τα αναπτυξιακά έργα, ο πρωτογενής τομέας, το οδικό δίκτυο, οι κοινωνικές υπηρεσίες, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, ο τουρισμός , η καθημερινότητα, οι παιδικές χαρές και τα σχολεία μας, πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, αφού ήδη έχουμε κάνει πολύ σημαντικό έργο σε όλους αυτούς τους τομείς».