Άστατος ο καιρός το Σάββατοκύριακο-Βελτίωση την Καθαρά Δευτέρα

Επιδεινώνεται από το Σάββατο ο καιρός καθώς οι βροχές   θα δυναμώσουν τοπικά. Η Κυριακή (26/2) θα ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της περιφέρειας, καθώς και σε ορεινές περιοχές στα ανατολικά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τοπικά και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Την Καθαρά Δευτέρα (27/2) περιμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις, κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα της Ηπείρου, διαστήματα με ηλιοφάεια, ενώ η πιθανότητα για τοπικές βρ0χές είναι αρκετά μικρή.

Όσον αφορά τους ανέμους, θα πνέουν αρχικά από τα νότια έως 4 μποφόρ, ενισχυμένοι έως και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο την Παρασκευή, με γρήγορη όμως εξασθένηση. Από το απόγευμα της Κυριακής οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Τέλος, θερμοκρασιακά το τριήμερο θα είναι γενικά ήπιο, καθώς μικρή άνοδο θα παρουσιάσουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, τους 14 στα ημιορεινά και τους 10 με 11 βαθμούς στα ορεινά. Την Καθαρά Δευτέρα, όπου περιμένουν γενικά ηλιοφάνεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο φτάνοντας τοπικά στα παράκτια και πεδινά τμήματα τους 19 με 20 βαθμούς.