Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Αμεση αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων

Παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανακοινώσεις μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που αναγκαστικά αναστέλλουν τη λειτουργία τους και αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων για το κλείσιμο των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας που πλήττει την χώρα μας.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα ξενοδοχεία και καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικές πληρότητες, μηδενικές εισπράξεις, αντιμετωπίζουν μαζική ακύρωση υφιστάμενων κρατήσεων και έλλειψη νέων, ενώ παράλληλα όλες οι παράπλευρες λειτουργίες των μονάδων (εστιατόρια, καφετέριες κ.λ.π.) έχουν σταματήσει.
Επιπροσθέτως, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των πληροτήτων και του κύκλου εργασιών, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις τουριστικές μονάδες, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο απασχόλησης και το μόνο που επιτυγχάνεται με την συνέχιση της λειτουργίας όλων αυτών των επιχειρήσεων, είναι να εκτίθενται σε κίνδυνο τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη των οικογενειών τους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα από τα αρμόδια υπουργεία τα εξής :
1. Την άμεση αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας.
2. Την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων για όσο καιρό θα ισχύσει αυτή η αναστολή λειτουργίας με τα αντίστοιχα μέτρα που ισχύουν ή θα ισχύσουν και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.
3. Την πρόβλεψη για την λειτουργία κάποιων ξενοδοχείων ανά περιοχή, με βάση τα πληθυσμιακά́ τους κριτήρια, για την εξυπηρέτηση των λίγων επισκεπτών που μπορεί ακόμα να υπάρχουν, όπως είναι αυτοί που επισκέπτονται μία περιοχή για λόγους υγείας ή για άλλους λόγους ανωτέρας βίας. Να ενταχθούνν όμως και αυτά τα ξενοδοχεία, όπως και τα υπόλοιπα, στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί.
Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας.