Ήπειρος: Καλός ο καιρός και το Σαββατοκύριακο-Πτώση θερμοκρασίας απο Δευτέρα

Συνεχίζεται η καλοκαιρία στην περιοχή μας και το Σαββατοκύριακο της Εθνικής μας Εορτής (25-26/3) με ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν περιοχές στα ανατολικά ορεινά τμήματα της Ηπείρου όπου τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες.

Ο υδράργυρος το Σάββατο θα ξεπεράσει τοπικά σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές τους 24 βαθμούς, ενώ και στα ορεινά θα φτάσει τους 16 με 17  βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά βορειοδυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Από τη Δευτέρα όμως και έως και τα μέσα της νέας εβδομάδας ο υδράργυρος φαίνεται να παρουσιάζει σημαντική πτώση η οποία τοπικά θα φτάσει και τους 10 βαθμούς κελσίου.

Η μέγιστη θερμοκρασία το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στα ημιορεινά, τους 16 στα πεδινά και παράκτια τμήματα και τους 6 με 7 βαθμούς στα ορεινά. Όσον αφορά τις βροχές φαίνεται ότι  θα είναι λιγότερες από ότι περιμέναμε τις προηγούμενης ημέρες, έτσι με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν θα έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια και θα περιοριστούν στο μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνα από τα 1200 μέτρα, μικρής όμως διάρκειας.

epirusmeteo.gr