Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Πρεμιέρα για τη νέα σχολική χρονιά το πρωί της Τρίτης (11/09/2018) με τον καθιερωμένο αγιασμό. Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, και ακολούθως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Δ.Κ. Ελεούσας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους.

Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα. Ταυτόχρονα επεσήμανε την αύξηση του μαθητικού δυναμικού ειδικά στο Γυμνάσιο λέγοντας «φέτος, οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο Ελεούσας αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Βουτσαρά  επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επισημάνσεις του Μετσόβειου Πολυτεχνείου πως ο Δήμος Ζίτσας είναι ένας δήμος με δυναμική και προοπτικές. Βέβαια, τα παραπάνω μας γεμίζουν με αισιοδοξία και ταυτόχρονα με περισσότερες ευθύνες για να ανταποκριθούμε στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Να ξέρετε πάντως όλοι σας πως,  είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε όπου και όσο μπορούμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν με στόχο, να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για να μη στερήσουμε από τους μαθητές το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος. Χαιρετισμό και ευχές για καλή σχολική χρονιά απεύθυνε επίσης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος

Από την πλευρά τους οι Δ/ντες των σχολείων κ.κ. Αναστάσιος Κοσίνας, Κώστας Πλακαλής  και Νίκος Παππάς εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης φθορών που παρουσίαζαν τα σχολικά κτίρια και οι αύλειοι χώροι. Επίσης φέτος ανατέθηκε σε αρμόδιο συνεργείο η απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) καθώς και κτιρίων της Β/θμιας σε συνεννόηση με τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων, γεγονός που επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση στο χαιρετισμό του και ο Δ/ντης του Λυκείου Ελεούσας.