Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Πρεμιέρα για τη νέα σχολική χρονιά το πρωί της Δευτέρας (12/09/2022) με τον καθιερωμένο αγιασμό. Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας, όπου φέτος φοιτούν 1500 μαθητές, στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων. Όλοι τους αντάλλαξαν ευχές με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για καλή σχολική χρονιά.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο. Τους ζήτησε να παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους, καθώς επίσης να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους. Ειδικότερα, στους μαθητές της πρώτης τάξης ευχήθηκε να απολαύσουν το «ταξίδι» της γνώσης.
Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές θα καταβάλει και τη φετινή χρονιά, που κατά κοινή ομολογία προμηνύεται δύσκολη, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα, καθώς και με πλήρη κάλυψη στη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.