Αγωνιστικό Μπριτζ: Στην Ά Εθνική τα Ιωάννινα

Ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μπριτζ 2018 στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας του Ελληνικού με τη συμμετοχή ρεκόρ 270 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Ο σύλλογος Αγωνιστικό Μπριτζ Ιωαννίνων κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Όπεν της Β’ Εθνικής και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια των οκτώ καλύτερων ομάδων του αθλήματος, όπου βρισκόταν από το 2012, μετά από παρένθεση ενός χρόνου. Η ομάδα του ΑΜΙ αποτελείτο από τους Καραγιαννόπουλο Λάζαρο, Κλείτσα Γιώργο, Γκουγιάννο Δημήτρη, Γεωργίου Κωνσταντίνο και Παπαϊωάννου Βασίλη.

Στην κατηγορία 1-11, ο ΑΜΙ κατέκτησε με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση στην Γ’ Εθνική και προβιβάστηκε στην Β’ Εθνική, με ομάδα αποτελούμενη από τους Παπαμιχαλόπουλο Νίκο, Μπόζιο Γιώργο, Νούσια Στέργιο, Ανδρέου Ειρήνη, Εφαπλωματά Ελευθερία και Πουρναρά Αλέξανδρο.

Στην κατηγορία 1-9, η ομάδα του ΑΜΙ έκανε σπουδαία εμφάνιση στην Γ’ Εθνική χάνοντας την ευκαιρία να προβιβαστεί στον τελευταίο αγώνα με τον Αστέρα Δράμας και κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Στην ομάδα συμμετείχαν οι Ρήτα Αννέτα, Χρυσοβιτσινού Σούζαν, Σταματέλλου – Μπούση Αναστασία, Μητσέλος Χρήστος και Μόμτσος Γιώργος.

Ο ΑΜΙ κάθε χρόνο αναλαμβάνει τη διοργάνωση Πρωταθλήματος Μπριτζ με συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα. Φέτος οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15-18 Νοεμβρίου στο συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία.

Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελλάδα η Ομοσπονδία Μπριτζ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 1975.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια συνεχή και εκρηκτική αύξηση τόσο σε νέους αθλητές όσο και σε ομίλους που ανοίγουν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, ξεκίνησε και στην Ελλάδα να διδάσκεται σε σχολεία με τη συνεργασία της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και του Υπουργείου Παιδείας.