Αλλάζει σελίδα το Μέτσοβο με τον Σπύρο Βασιλείου

Το έναυσμα για να αλλάξει «σελίδα» ο Δήμος Μετσόβου, έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι δημότες του Μετσόβου, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» και υποψηφίου δημάρχου, Σπύρου Βασιλείου.

Παρά την βροχή την ώρα της ομιλίας του κ. Βασιλείου, δεκάδες δημότες, από το Μέτσοβο και τα χωριά του δήμου, γέμισαν την πλατεία της ορεινής κωμόπολης, στηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο και τους συνεργάτες του και δείχνοντας τη δυναμική που έχει αποκτήσει η παράταξη «Δύναμις Δημοτών».

Η παράταξη «Δύναμις Δημοτών», ξεκίνησε αυτή την προεκλογική πορεία, ως η μοναδική πραγματικά νέα παράταξη, ως η παράταξη εκείνη που δεν αποτελεί τη συνέχεια κανενός πρώην συνδυασμού, ως η παράταξη, που με νέα πρόσωπα, με ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή τους να δουλεύουν σκληρά… αποφάσισε να «δοκιμαστεί» στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με στόχο να φέρει το νέο και το διαφορετικό, για τον Δήμο Μετσόβου.

Και αυτή την προσπάθεια και την πορεία της παράταξης φαίνεται πως «αγκάλιασαν» οι δημότες του δήμου Μετσόβου, όχι μόνο στην έδρα του δήμου, αλλά και σε όλα τα χωριά της περιοχής.

«Η παράταξη μας, όλους αυτούς τους μήνες, έκανε τον πιο τίμιο και καθαρό αγώνα! Μας το αναγνωρίζουν όλοι! Κινηθήκαμε με διαφάνεια, κινηθήκαμε με μοναδικό γνώμονα να παρουσιάζουμε σοβαρές, μετρημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα αλλάξουν το μέλλον του δήμου! Και όλα αυτά τα κάναμε δημόσια! Είμαστε η μοναδική παράταξη στο Δήμο Μετσόβου, η μοναδική το ξαναλέω, που όλες μας τις κινήσεις, όλες μας τις προτάσεις τις κάναμε και τις παρουσιάσαμε δημόσια! Να τις γνωρίζουν όλοι. Δεν κρύψαμε τίποτα από κανέναν και δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα από κανέναν, ούτε σαν δημοτική αρχή», δήλωσε αρχικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στον τρόπο που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για έξι μήνες, οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, μην μπορώντας να αντιπαρατεθούν σωστά, εξαπέλυσαν «λάσπη» με «χτυπήματα» πισώπλατα, γνωρίζοντας πως δεν έχουν πρόγραμμα, πως με κάποιον τρόπο θα πρέπει να «φρενάρουν» τη δυναμική της παράταξης μας. Έτσι άρχισαν να μιλούν για το νέο υποψήφιο Δήμαρχο, νέο σε ηλικία, αγνοώντας, πως πλέον σε όλο τον κόσμο, οι νέοι άνθρωποι έχουν αναλάβει τα ηνία των τόπων τους, έχοντας όραμα για το αύριο. Σε «πηγαδάκια» και ακολουθώντας μια υποτιθέμενη πολιτική, άλλων ετών, προσπαθούσαν να… «θάψουν» το σχέδιό μας, το όραμά μας, γιατί πολύ απλά δεν είχαν και δεν έχουν σχέδιο, δεν μπορούν να παρουσιάσουν πρόγραμμα, δεν γνωρίζουν να αντιπαρατεθούν με πολιτικούς όρους! Είπαν και άλλα πολλά… Όλα όσα είπαν ή προσπάθησαν να πουν… τη ερχόμενη Κυριακή τελειώνουν».

Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, προτεραιότητα έχει ο δημότης, ο οποίος βρίσκεται στον «πυρήνα» του σχεδιασμού της παράταξης «Δύναμις Δημοτών».

«Οι Δημότες οφείλουν να αναζητούν την αλλαγή, την αλλαγή σε ότι τους κρατάει πίσω…. Και αυτό φέρνει μια σταθερότητα που συχνά μπορεί να διευκολύνει την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό που έχουμε επισημάνει επίσης είναι ότι η ενοποίηση των τελευταίων ετών έχει αυξήσει την τάση προς ανισότητα, τόσο μεταξύ δημοτών μέσα στο Μέτσοβο όσο και προς τις κοινότητες. Και όταν βλέπουμε τη νυν Δημοτική Αρχή να μιλάει για Ανάπτυξη και πλούτο, ενώ οικογένειες του Δήμου μας αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα, αυτό τροφοδοτεί ένα βαθύ συναίσθημα αδικίας. Αυτή η ανισότητα αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Δήμο μας.

Μια ανισότητα που κάποτε ήταν ανεκτή, επειδή οι άνθρωποι δεν ήξεραν πόσο άνισα ήταν τα πράγματα, τώρα δεν γίνονται ανεκτά, επειδή ο καθένας έχει ένα κινητό τηλέφωνο για να δει πόσο άνισα είναι τα πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών», αφού αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα χωριά και φυσικά και το Μέτσοβο, καταθέτοντας καινοτόμες, ουσιαστικές και πάνω απ’ όλα υλοποιήσιμες προτάσεις για το μέλλον του δήμου Μετσόβου.

Η βασική αρχή του προγράμματος της «Δύναμις Δημοτών», όπως είπε ο κ. Βασιλείου, είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους, ενώ αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί είναι οι εξής:

  • Η Προτεραιότητα στον πολίτη
  • Η Οικονομική Ανάπτυξη με δημότες όμως που ευημερούν
  • Η Αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας του Δήμου
  • Ο Εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών και της Διοίκησης του Δήμου
  • Η Αξιοποίηση των Πηγών και Εργαλείων Χρηματοδότησης
  • Η Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής
  • Η Αύξηση της Απασχόλησης
  • Η Ανάδειξη του Δήμου ως Τουριστικός προορισμός διεθνούς επιπέδου με τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών ορεινών τουριστικών προορισμών και θέρετρων.

Αναφερόμενος στο Μέτσοβο, την έδρα του δήμου, ο κ. Βασιλείου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο Μέτσοβο…. Ουσιαστικά κεντρική πλατεία δεν υπάρχει… σε μέρες αιχμής επισκέπτες και αυτοκίνητα γίνονται ένα.

Η πρόσβαση σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες είναι απαγορευτική. Τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα και ένα νέο ζευγάρι που θέλει να πάει βόλτα με το καροτσάκι…. περνάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Θα πρέπει να γίνει μία κυκλοφοριακή μελέτη στο πλαίσιο μίας γενικότερης ανάπλασης τόσο του κέντρου όσο και της κεντρικής οδού Τοσίτσα. Να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου αναβαθμίζοντας και την αισθητική του Μετσόβου. Εδώ…  Προκρίνεται η λύση ενός διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού… ποιος δεν θα ήθελε να υπογράψει την αρχιτεκτονική και λειτουργική αναβάθμιση του Μετσόβου;

Για όλα αυτά όμως…. θα πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μετσόβου, το οποίο θα δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου, ανέλυσε όλους τους άξονες στους οποίους δίνει βαρύτητα η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» και καταλήγοντας είπε και τα εξής: «Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, πρέπει να δουλέψουμε με συγκεκριμένο σχέδιο, στοχευμένες δράσεις και σύγχρονες μεθόδους. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί από μόνος του, πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμων και επιχειρήσεων.

ζει σεΟι παραγωγικοί φορείς πρέπει να παράγουν, αλλά ταυτόχρονα να δίνουν και αξία στο παραγόμενο προϊόν, με εξωστρέφεια και εξειδίκευση, έχοντας παράλληλα την πλήρη στήριξη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διοίκηση ενός τέτοιου Δήμου, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις πρέπει να γίνεται από ανθρώπους με γνώση και ικανότητες. Εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε!

Ζητάμε από όλους σας να μας εμπιστευθείτε… Ζητάμε να μας δώσετε τη δύναμη να κοιτάξουμε μόνο μπροστά… Ζητάμε τη δύναμη για να διοικήσουμε χωρίς περιορισμούς… Να αγωνιστούμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Και να θυμάστε …. Δεν δίνουμε απλά έναν αγώνα …… γράφουμε ιστορία…! Στις 26 Μαΐου θα είμαστε πρώτοι σε κάθε κοινότητα… θα είμαστε πρώτοι και μέσα στο Μέτσοβο».