Ανάδειξη της περιοχής “Ντοβρίτσι” στο Πωγώνι

Μορφή παίρνει μέρα με την ημέρα ένα από τα μεγάλα έργα τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Πωγωνίου. Ο λόγος για την «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», του 3ου έργου ενός φιλόδοξου project που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια.

Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο τμήμα του ενιαίου χώρου περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες και τουρίστες που επιζητούν όμορφα περιπατητικά σημεία.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%,  εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

«Είναι ένα έργο «σταθμός» για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εκτελούμε έργα που εστιάζουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, όπως είναι το πλούσιο φυσικό κάλλος, διαμορφώνοντας συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών ενώ παράλληλα στοχεύουμε στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.