Απάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στα δημοσιεύματα για το αεροδρόμιο

Σε όσους τις τελευταίες μέρες μετέτρεψαν την εύλογη προσμονή για την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων σε βεβαιότητα ήττας, σε όσους προσπάθησαν την ανησυχία των συμπολιτών μας για το αεροδρόμιο να την κάνουν οργή για την κυβέρνηση ήρθε η ώρα να απαντήσουμε:

  1. Το πρόβλημα του τυπογραφικού λάθους (Δημοτικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων αντί του ορθού Κρατικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων) εντοπίστηκε πολύ γρήγορα και αφορούσε όχι μόνο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αλλά και της Καρπάθου και της Λήμνου. Τα Δημοτικά Αεροδρόμια ήταν και παραμένουν τέσσερα, μετά και την νομοτεχνική διόρθωση που έγινε (άρθρα 23, 24).
  2. Στην προηγούμενη διοικητική δομή υπήρχαν μόνο δύο τμήματα (αεροναυτιλίας και λειτουργίας). Με τον νέο νόμο (άρθρα 24, 48, 40, 58, 63) δημιουργούνται 4 τμήματα: αεροναυτηλίας, ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τεχνικής συντήρησης και λειτουργίας αερολιμένων και ένα γραφείο της «Αεροπορικής Αρχής» για την εποπτεία του αεροδρομίου.
  3. Αν αυτή η νέα διοικητική δομή θεωρείται υποβάθμιση, τότε κάποιοι έχουν χάσει το λογαριασμό. Τέλος το «Γραφείο Αεροπορικής Αρχής», το οποίο ιδρύεται με το παρόν νομοθέτημα, υπάρχει ως δομή σε πολλά κρατικά αεροδρόμια (π.χ. σε Νάξο, Καστοριά, Πάρο, Άραξο, Κάρπαθο, Καλαμάτα) και καθόλου δεν σημαίνει υποβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.
  4. Κάποιοι που στήνουν γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν, κάποτε πρέπει να απολογούνται.

Και επειδή οι Ηπειρώτες συνηθίζουν να βάζουν το δάχτυλο “επί τον τύπον των ήλων”, σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αλήθεια για το αεροδρόμιο και το ενδιαφέρον και των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στα Γιάννενα…