Αυξημένη η ζήτηση για καταλύματα στα Ιωάννινα

 

 

Αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση για καταλύματα στα Ιωάννινα τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Booking.com στο νέο της στατιστικό δελτίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση για τα καταλύματα στην περιοχή των Ιωαννίνων έχει αυξηθεί κατά 2,57%, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Επίσης, το δελτίο δίνει και σημαντικά στοιχεία για το προφίλ των ενδιαφερόμενων επισκεπτών.Πρωτοτυπία αυτή τη φορά αποτελεί το γεγονός πως η πλειονότητά τους (άνω του 60%) είναι από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα, ενώ οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες προέλευσης των ενδιαφερόμενων επισκεπτών είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Γερμανία και το Ισραήλ.

Στο γεγονός αυτό συνέβαλαν οι σύγχρονοι οδικοί άξονες, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η αύξηση των πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας ξανά την σημασία τους στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες (περίπου 40%) αναζητούν κατάλυμα για τις επόμενες 8-30 ημέρες και σκοπεύουν να διαμείνουν 3-7 βράδια. Σημειώνεται πως, περισσότερο δημοφιλής είναι ο προορισμός Ιωάννινα για ζευγάρια και οικογένειες και δευτερευόντως για γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες.

Τέλος, οι περισσότεροι προτίμησαν να αναζητήσουν κατάλυμα χρησιμοποιώντας κάποια κινητή συσκευή.

Του Στάθη Σιούτη: Πρώην προέδρου και νυν μέλους του Δ.Σ. της ΕΞΝΙ