Αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου

Το Σάββατο 02/12/2023 ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, έπειτα από πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Ένωσης Νομού Δράμας, συμμετείχε στο 1ο Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού και σε εκδήλωση αφιερωμένη στο πολυφωνικό τραγούδι.

Το 1ο  Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π.μ.  στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» στη Δράμα, με μεγάλη επιτυχία. Τα μέλη του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, παρουσίασαν στους συμμετέχοντες ιστορικά στοιχεία για το πολυφωνικό τραγούδι καθώς και τον τρόπο τραγουδίσματος με τις ιδιαιτερότητες που αυτός έχει, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η  εκμάθηση πολυφωνικών τραγουδιών.

Το ενδιαφέρον  το οποίο έδειξαν οι Ηπειρώτες του Ν. Δράμας και όχι μόνο,  ήταν συγκινητικό και το εργαστήρι έκλεισε με ένα αισιόδοξο και πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα, την  απόφαση για δημιουργία μιας ομάδας Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού, στην πόλη της Δράμας.

Στις 19:00 μ.μ. ακολούθησε βραδιά πολυφωνίας με ελεύθερη είσοδο. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού καθώς επίσης και η Πολυφωνική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώλακα.

Η βραδιά αφιέρωμα γέμισε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας με κόσμο που είχε την επιθυμία να ακούσει αλλά και να γνωρίσει το πολυφωνικό τραγούδι.