Αύριο εγκαινιάζεται το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

Nodus - E-Business II

ΑύριοΚυριακή 12 Μαϊου στις 11.30π.μ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Νέου Νοσοκομείου Λευκάδας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιώργος Μπιτάκος πραγματοποίησε την τελευταία επιθεώρηση στο έργο, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της Εταιρείας.

Το έργο ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Διαθέτει 123 κλίνες και είναι εξοπλισμένο με άρτιο και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Ο τίτλος του έργου είναι «Μελέτη και κατασκευή του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας». Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 15.783m2. Το κτίριο αποτελείται από τέσσερα επίπεδα και έχει χωρητικότητα 123 κλίνες. Το έργο περιελάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού καθώς και την εκπόνηση μελέτης εφαρμογής του συνόλου του έργου.

Επίσης περιελάμβανε την προμήθεια-εγκατάσταση του Ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου, εργασίας μέχρι τα όρια του οικοπέδου, σύνδεση με τα δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ, υδροδότησης και διάθεσης λυμάτων στον εγγύτερο εγκεκριμένο αποδέκτη.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε το 2011 και η σχετική σύμβαση κατασκευής έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2012 με αρχικό ορίζοντα τους 48 μήνες.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com