Α. Ασημακοπούλου: Η μάχη κατά του αντισημιτισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους μου ευρωβουλευτές, τον πρώην πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Traian Basescu και την πρώην υπουργό εθνικής αμύνης της Πολωνίας, Anna Fotyga, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στην κατάμεστη αίθουσα «Aldo Moro» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ισραηλινό Υπουργό Δημοσίας Ασφάλειας, Gilad Erdan, ο οποίος μίλησε για τη σύνδεση μεταξύ του αντισημιτισμού και της ρητορικής του Κινήματος BDS.
Εισηγήσεις επίσης έκαναν η Συντονίστρια της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, Katharina Von Schnurbein και o Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, Elan Carr.

Σε μία εποχή όπου οι αντισημιτικές πράξεις  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. H απόρριψη της μισαλλοδοξίας είναι θεμελιώδης αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπερνά πολιτικά κόμματα και αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Παραμένω προσωπικά αφοσιωμένη στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού.