«Α- λογία» στο θέατρο Actina

Η«Α- λογία» στο ΘΕΑΤΡΟ ACTINA
Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης 21:15

Τέσσερις ιστορίες ανθρώπινες και καθημερινές, όπου η λογική και η α- λογία συνδιαλέγονται. Ψυχές ονειροπόλες που δραπέτευσαν από το μονοπάτι της ανθρώπινης στενοκεφαλιάς , πλάσματα ξεχασμένα που ζούνε στον τόπο του ονείρου, άνθρωποι δίχως όνομα ,δίχως παρελθόν και δίχως παρόν. Ένα πέρασμα από τους μισοσκότεινους διαδρόμους των ασύλων στο γλυκό κελάηδισμα των αηδονιών. Μια διαδρομή από το σκοτάδι στο φως.

Λίγα λόγια για την παράσταση από τους συντελεστές

Η παράσταση «Α- λογία» έχει ξαναγίνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας και λόγω μεγάλης προσέλευσης και ενδιαφέροντος επαναλαμβάνεται στο ΘΕΑΤΡΟ ACTINA

Πριν από περίπου δύο χρόνια ξεκινήσαμε να αφηγούμαστε παραμύθια και ιστορίες και να κάνουμε βιωματικά εργαστήρια αφήγησης σε δομές ψυχικής υγείας για τους ασθενείς.
Η οδύνη και η βαθιά υπαρξιακή μοναξιά των ανθρώπων που βιώνουν την ψυχική νόσο και η πορεία τους μέσα στον χώρο και τον χρόνο , ήταν η αφορμή και το ερέθισμα για να δημιουργηθεί αυτή η παράσταση. Ήταν αυτό που μας συγκλόνισε τις πρώτες φορές που ήρθαμε σε επαφή με τους ψυχικά ασθενείς , και μάλλον πάντα θα μας συγκλονίζει, ήταν αυτό που υπήρξε για μας τόσο δυσβάσταχτο και τόσο ακατανόητο, που θελήσαμε να το κάνουμε λόγο και να το μεταμορφώσουμε σε κάτι οικείο ,σε κάτι που ίσως θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε. Σε αυτή την παράσταση πλέξαμε ιστορίες από πραγματικούς αλλά και λογοτεχνικούς χαρακτήρες με σκοπό αυτή τους η πορεία μέσα και έξω από τα άσυλα να γίνει μια διαδρομή συνειδητοποίησης και ευαισθητοποίησης για όλους μας . Θέλουμε να ελπίζουμε πως κάποτε η κοινωνία θα πάψει να φοβάται την ψυχική νόσο θα πάψει να είναι τόσο σκληρή και κάποια στιγμή θα καταφέρει να κάνει το χρέος της, θα συμπάσχει και θα καταφέρει να μπει για λίγο μέσα σε εκείνη την οδύνη και την μοναξιά και ίσως έτσι να βρεί τον τρόπο να την απαλύνει !!!

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, κείμενα-αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα, στίχοι-μουσική: Αντώνης Καρασταμάτης , εικαστικά: Αθηνά Καραμανωλάκη,
κατασκευή επιμέλεια κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη.

Πληροφορίες:
Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Νοεμβρίου.
Ώρα έναρξης 21:15
Χώρος: Θέατρο ACTINA
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Ιωάννινα, 45221
Είσοδος: ενήλικες 10€,φοιτητές, άνεργοι 7€.
Ιστότοπος: www.theatroactina.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
Τηλ. Επικοινωνίας 6974865401