Βασίλης Γιόγιακας: «Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

 

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ. Χωρίς κάποιο σοβαρό ακαδημαϊκό σκεπτικό, αφαιρείται από την Ηγουμενίτσα μια τριτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα, ανταγωνιστική και εξωστρεφής, που έχουν αγκαλιάσει φορείς της τοπικής κοινωνίας μας με συνεργασίες και κοινές δράσεις.

 

Το Τμήμα της Ηγουμενίτσας είναι από αυτά που οπλίζουν τους νέους μας με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να σταθούν σε μια σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας.

 

Ζητώ λοιπόν όχι μόνο να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση κατάργησης, αλλά να προχωρήσει η αναβάθμιση του Τμήματος στο πλαίσιο της επικείμενης συγχώνευσης. Τέλος πια με τα πειράματα και τους αυτοσχεδιασμούς!».