“Βγάλτε τις πανοπλίες”, την Κυριακή στους Μελιγγούς Δωδώνης

Το «Βγάλτε τις πανοπλίες» είναι μια κωμική εκδοχή πάνω στην ανατροπή του τρωικού μύθου.
Οι νικητές του πολέμου μετά τη νίκη τους δεν αποχωρούν για τις πατρίδες τους αλλά απολαμβάνουν τα επινίκιά τους στην Τροία ασχημονώντας. Αυτό εξοργίζει τους θεούς που αποφασίζουν να αναθέσουν στον Όμηρο, ως μεσολαβητή, να τους πείσει να επιστρέψουν. Ο Όμηρος υπόσχεται να γράψει γι’ αυτούς ένα καινούργιο έπος, το έπος της επιστροφής, στο οποίο θα εξυμνεί την αρετή τους και θα παραβλέπει τελείως την αμετροέπειά τους. Έτσι θα τους εξασφαλίσει την υστεροφημία, που έχασαν με τα πολεμικά τους «κατορθώματα».
Δυστυχώς η έπαρση των νικητών, ο κακός χαρακτήρας και τα αδιόρθωτα ήθη τους τους εμπλέκουν σε διαδοχικά επεισόδια κωμικής τρέλας και ασυνεννοησίας.
Τη λύση δίνει ο από μηχανής θεός Ποσειδώνας.
Το έργο είναι κωμωδία που έγραψαν η Λένα Οφλίδη και ο Σίμος Οφλίδης και είναι μέρος του τριπλού έργου “Τρία για την Τροία”.
Η Θεατρική Ομάδα Μελιγγών δραστηριοποιείται από το 2015 με ετήσια παράσταση, που παρουσιάζεται στο χωριό Μελιγγοί, και μερικές φορές, και σε γειτονικά χωριά.
Παίζουν οι:
Βραζέλη Ντίνα, Βώτης Θεόδωρος, Δεβελέγκα Χριστίνα, Θανάσης Βασίλης, Θανάση Βάσω, Κατσαριώτη Μαίρη, Κατσιούλης Χρήστος, Μαλλίδου Αντωνία, Μάντη Αθηνά, Μπακόλας Βασίλης, Μιχέλη Κατερίνα, Νικηφόρου Μαρία, Ντάφλος Πάνος, Παπανικολάου Βασίλης, Παππάς Περικλής, Στέφος Χρήστος, Σύμπα Βάσω, Τσίρκα Αγνή και ο μικρός Σιώζος Αχιλλέας.
Διδασκαλία: Τσίρκα Αγνή
Τεχνική Υποστήριξη: Τυμπλαλέξης Σπύρος – Καξερής Νίκος.