Βιβλιοπαρουσίαση: ” Οι νύμφες της Εροιβιάς” της Βασιλικής Τσούνη

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της πολύ αξιόλογης γιαννιώτισσας συγγραφέως

ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΤΗΣ ΕΡΟΙΒΙΑΣ*

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΥΝΗ

 

Περίληψη:

Ιωάννινα, 1943

Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, δυο νέοι, η Λενιώ και ο Εντίν, ζουν μέσα στα σοκάκια του Κάστρου κρατώντας κρυμμένο τον μεγάλο έρωτά τους. Εκείνη, μια πανέμορφη Γιαννιώτισσα και εκείνος, ένας Εβραίος που τη λατρεύει περισσότερο και από τη ζωή του. Θα καταφέρουν να ζήσουν μαζί;

Χωριό Μυροδάφνη, 1960

Η Θεοδώρα προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της οικογένειάς της, να απαλλαγεί μια και καλή από την καταστροφική μητέρα της. Παντρεύεται τον αγαπημένο της Κωνσταντή και για να γλιτώσουν από τη μανία της, ταξιδεύουν μέχρι την Πελοπόννησο. Μα και εκεί η τύχη δε θα τους χαμογελάσει.

Ιωάννινα, 2014

Η Δάφνη, υποβασταζόμενη από τον γιο και την κόρη της, σπαράζει πάνω από το μνήμα του αγαπημένου της συζύγου Άκη.

Τρεις γυναίκες ενώνουν τις ζωές τους και το κουβάρι της μοίρας ξετυλίγεται αφήνοντας πίσω του λάθη, πάθη, μυστικά και αμέτρητο πόνο, τόσο στις ίδιες, όσο και στα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν μαζί τους.

 

Θα μπορέσει άραγε η μεγάλη, βαθιά λίμνη να τα σκεπάσει για πάντα και να τα κρατήσει στον βυθό της ή θα τα ξεβράσει στις καλαμιές, όπου πριν πολλά χρόνια οι Νύμφες της Εροιβιάς έλουζαν τα χρυσαφένια τους μαλλιά τις έναστρες νύχτες;

 

 

                                                                              

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

 

Η Βασιλική Τσούνη γεννήθηκε στα Γιάννενα μια ηλιόλουστη μέρα το 1982. Σπούδασε Γεωπονία στη Λάρισα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην πόλη καταγωγής της.

Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε σε μικρή ηλικία γράφοντας παραμύθια και ποιήματα.

Λατρεύει το διάβασμα, το γράψιμο, τη μουσική, τα ζώα και στις ελεύθερες ώρες της θα την βρείτε να «ονειροπολεί» στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2015.

Σήμερα ζει και εργάζεται στα Γιάννενα, περιτριγυρισμένη από χιλιάδες βιβλία, που είναι και η μεγάλη της αγάπη.

 

 

 

 

 

Έπαινοι:

 

Έρωτες, ίντριγκες, μυστικά και ψέματα σε ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα με κυρίαρχο φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα και το κάστρο των Ιωαννίνων.

Τρεις εποχές, τρεις έρωτες προκαλούν τον αναγνώστη και τον παρασύρουν να γίνει μέρος αυτής της πρωτότυπης ιστορίας. Η Βασιλική Τσούνη, ορμώμενη από την πρώτη ύλη που είχε στα χέρια της, αφού το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, μας βάζει με την ποιητική της γραφή σε όμορφα λογοτεχνικά μονοπάτια.

 

Σπύρος Πετρουλάκης

Συγγραφέας

 

 

«Τρεις γενιές, τρεις γυναίκες που οι ζωές τους ήταν μια τραγωδία παιγμένη στη λίμνη της Εροιβιάς. Η μοίρα, το πεπρωμένο ή τα κρυμμένα μυστικά στο σεντούκι της Λενιώς ευθύνονται για την πορεία της ζωής τους;                                                   Ανακαλύψτε τα ξεκλειδώνοντάς το με το κλειδί της Θεοδώρας, την αφήγηση της Δάφνης και την ξεχωριστή γραφή της Βασιλικής Τσούνη».

 

Άννα Πατέρα

Αναγνώστρια – Διαχειρίστρια της ομάδας «Με αρέσει το βιβλίο αφού».

 

 

Πληροφορίες:

ISBN: 978-618-5021-69-6

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία

Λιανική Τιμή Πώλησης: 13.80 €

Αριθμός Σελίδων: 368