Βιντεοπροβολή της μουσικοθεατρικής παράστασης Η Όπερα της Πεντάρας

Η Opera Feel Anthropic παρουσίασε στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» την «Όπερα της πεντάρας» των  Bertolt Brecht & Kurt Weil  στις  9,10 / 16,17 Μαΐου 2015 σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

 

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» προβάλλεται βιντεοσκοπημένη η παράσταση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Όπερας Feel Anthropic «Η υλοποίηση και πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού ολοκληρώνεται με την προβολή της παράστασης, της δίκης μας Όπερας της Πεντάρας. Ένα προσωπικό στοίχημα που μόνο με συνέπεια και συλλογική δουλειά θα μπορούσε να επιτευχθεί.

 

Η Ειρήνη Δόβα Ειρήνη, καθηγήτρια Μονωδίας-Υψίφωνος και από τα βασικά στελέχη της Όπερας Feel Anthropic αναφέρει: «Δυο χρόνια μετά την παρουσίασή της, τον Μάιο του 2015, μόνο ευγνωμοσύνη αισθάνομαι για όσα διδάχθηκα από το ταξίδι που περιείχε τα πάντα! Μοναχικό αλλά ουσιαστικό, κατάφερε να διατηρήσει ό,τι ήταν αληθινό και αυθεντικό. Μεγάλη δοκιμασία, σπουδαίο μάθημα αυτογνωσίας που έφερε την αναθεώρηση του τρόπου που βίωνα  τις καταστάσεις στη ζωή, του τρόπου που αντιμετώπιζα  τον εαυτό μου, την ανοχή και την ανθεκτικότητά μου και γενικά όλη μου την ύπαρξη…  Λένε πως το θέατρο ξεσκεπάζει τις ψυχές των ανθρώπων. Δεν ισχύει απλά, αλλά είναι σεκταριστικός ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται! Πολλά ευχαριστώ από καρδιάς σε  όλη την ομάδα για ό, τι μοιραστήκαμε».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία : Κωστής Μπασογιάννης

Ιδέα-Φωνητική διδασκαλία : Ειρήνη Δόβα

Μουσική διδασκαλία : Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης

Κινησιολογία : Λάουρα Τσιάτη

Κοστούμια – Σκηνικά : Λεωνίδας Θεοδωρίδης

Ερμήνευσαν : Παναγιώτης Νάκος , Μαρία – Ελένη Ευαγγελάκη, Δημήτρης Ράδης, Μαίρη Παπαπανικολάου, Μπάμπης Συμεωνίδης, Βασίλης Μπούτσικος, Ειρήνη Δόβα, Αναστασία Ζώη, Μαρία-Φανή Μπανόλα, Σπύρος Πατέλης, Θανάσης Κορλός, Μαρία Φίνου, Παρασκευή Αντωνίου, Ειρήνη Καπέλη.

Πιάνο : Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης, Γεωργία Αναστάση

Πνευστά-Ενορχήστρωση: Ελευθέριος Καραγιάννης

Ακορντεόν : Σοφία Πατσιούρα

Φωτογραφίες – PromoVideo : Δημήτρης Ράδης

Σχεδιασμός Αφίσας : Λεωνίδας Θεοδωρίδης , Δημήτρης Ράδης

Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία – Φανή Μπανόλα

Σχεδιασμός φώτων: Κωστής Μπασογιάννης

Τεχνικός φώτων: Κώστας Ζούκας

Τεχνικός ήχου: Ελευθέριος Τζιοβάρας

Χειριστές κάμερας: Παναγιώτης Τσιγκούλης -Σωτήρης Βάσσιος

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Θάνος

Ομάδα παραγωγής: Ειρήνη Δόβα -Δημήτρης Ράδης-Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης.