Βράβευση του Γυμνασίου Ζωσμαίας στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;»

Οι μαθητές του Α΄2 κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» στην κατηγορία μουσική επένδυση ταινίας. (Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου).

Οι μαθητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό με βίντεο που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Προστάτεψε τον εαυτό σου… Πλοηγήσου με ασφάλεια», το οποίο υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ράπτη Ευτυχίας και Γκόκη Αχιλλέα.

Η μουσική επένδυση στο βίντεο με τίτλο «Προστάτεψε τον εαυτό σου… Πλοηγήσου με ασφάλεια», ήταν πρωτότυπο τραγούδι ραπ πάνω στη μουσική του «No regrets» του Kyu Tracks, τους στίχους του οποίου έγραψε ο μαθητής Χρήστος Μανταλόβας με τη βοήθεια των μαθητριών Μαρίνας Κύρκα και Μαργαρίτας Μανούση, οι οποίες έκαναν και τις δεύτερες φωνές στο τραγούδι.

Σκοπός του μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.

Το βίντεο με το βραβευμένο τραγούδι μπορείτε να το παρακολουθήσετε https://www.youtube.com/watch?v=3XPTl_zwZlA και περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://cinemadiavases.blogspot.gr/