Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ζάππειο Μέγαρο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 η ειδική εκδήλωση «Τελετή Βράβευσης των ελληνικών Συμμετοχών στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017», στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού, παρουσία 200 ατόμων από την πολιτική ηγεσία της χώρας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς, πραγματοποιήθηκε η τελετή που ανέδειξε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ελληνικές πόλεις. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου.

Με την υλοποίηση της Τελετής, αποδόθηκαν τα εύσημα στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία με τις δράσεις που οργάνωσαν και τα μόνιμα μέτρα που προώθησαν, έφεραν την Ελλάδα σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική μνεία στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος βραβεύθηκε για τη διάκρισή του στην κατηγορία μικρών πόλεων και ανακηρύχτηκε «πόλη Εθνικό Επίκεντρο του 2018» για το Ευρωπαϊκό Βραβείο που έφερε στη χώρα. Το σημαντικό αυτό βραβείο συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο ύψους 15.000 ευρώ από τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Μετά την βράβευση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας επεσήμανε ότι η τιμητική αυτή διάκριση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας πολιτών και φορέων προς την αλλαγή της κουλτούρας στην αστική μετακίνηση. Είναι δε ενδεικτική του μεγέθους του έργου που έχει επιτελεστεί στο να καταστήσουμε την Ηγουμενίτσα μας «πόλη-πρότυπο» μέσα από την προώθηση των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς.
Επιπλέον τόνισε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μέσα από το οποίο τίθενται οι βάσεις για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη της Ηγουμενίτσας και οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ολοκληρώνοντας αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια, δήλωσε ότι η βράβευση αυτή δεν σηματοδοτεί για μας το τέλος της διαδρομής, αλλά την αφετηρία της πορείας μας προς μια πόλη περιβαλλοντικά καθαρή μέσα από βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.