Βραδιά Όπερας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» στην Πανεπιστημιούπολη, η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα ολοκληρώσει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο με μια εορταστική συναυλία, με τίτλο «Βραδιά Όπερας». Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την οποία συμπράττουν τρείς διεθνώς καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, ο τενόρος Νίκος Στεφάνου και ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χλίτσιου.

Στη συναυλία θα ακουστούν φημισμένες άριες, ντουέτι και ορχηστρικά αποσπάσματα από γνωστές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, όπως ο Κουρέας της Σεβίλλης, το Ελιξίριο του Έρωτα, Κάρμεν, Ναμπούκο, Τραβιάτα, Ντον Πασκουάλε, Καβαλερία Ρουστικάνα, Θαΐς κ.ά.

Η Καμεράτα πραγματοποιεί για πρώτη φορά συναυλία με θέμα της την όπερα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάζεται μαζί της και υποστηρίζει καλλιτεχνικά την προσπάθεια αυτή.

Στις 20:00 το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.