Γάλλοι πιλότοι για paramotor στα Ιωάννινα

Αυτές τις ημέρες επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, μια ομάδα από Γάλλους πιλότους, με σκοπό να πετάξουν με μηχανοκίνητα  αλεξίπτωτα πλαγιάς, το λεγόμενο paramotor.

Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εναέριες εξερευνήσεις των βουνοκορφών, της λίμνης Παμβώτιδας με το νησάκι καθώς και για τα αρχαιολογικά και ιστορικά σημεία της πόλης μας.

«Διαπίστωσαν» ότι έχουμε κι εμείς βουνά, καθ΄ ότι μέχρι τώρα πίστευαν ότι η Ελλάδα έχει μόνο θάλασσες ! Δεν πρόλαβαν βέβαια να τα δούνε όλα, αλλά μας υποσχέθηκαν ότι θα επαναλάβουν το ταξίδι τους με περισσότερες μέρες διαμονής και δράσης στον αέρα.

Μας ανέφεραν επίσης, ότι στα δέκα χρόνια που διοργανώνουν τέτοιες περιηγήσεις, στην Ελλάδα βρήκαν τον καλύτερο καιρό για πτήση και εντυπωσιάστηκαν από την ηπειρώτικη φιλοξενία καθώς και από τις προσιτές τιμές που πλήρωσαν για την διαμονή και διατροφή τους.

Οι Γάλλοι πιλότοι προέρχονται από ένα μεγάλο club κοντά στο Παρίσι, με 500 περίπου ενεργά μέλη,που ως  αντικείμενο έχουν τις σχολές paragliding (αλεξίπτωτο πλαγιάς ή parapente) και το paramotor.

Ταξιδεύουν όλον τον κόσμο και διοργανώνουν τέτοιες εκδρομές – διακοπές για πτήσεις σε περιοχές που τους ενδιαφέρουν.

Την οργάνωση και την διεξαγωγή αυτής εκδρομής ανέλαβε ο Θανάσης Σμύρης, επαγγελματίας εκπαιδευτής στο parapente και paramotor.

Facebook: parapente paramotor GR.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6944 555701