Γιορτή για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρες 09:00 έως 14:00), κυνήγι χαμένου θησαυρού για σχολικές ομάδες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Ακρόπολης του Ιτς Καλέ. Η δράση υπό τον γενικό τίτλο «Ιτς Καλέ: Κρυμένοι μύθοι και ιστορίες» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών.

Μέσω ψηφιακής εφαρμογής και με τη χρήση υπολογιστών τύπου tablet οι μαθητές θα αναζητήσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη λύση ενός γρίφου. Τα στοιχεία θα βρίσκονται διάσπαρτα κρυμμένα σε μουσεία και μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης του Ιτς Καλέ (Μουσείο Αργυροτεχνίας, Βυζαντινό Μουσείο, Θησαυροφυλάκιο, Φετιχέ Τζαμί). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το διαδραστική αυτή εμπειρία να γνωρίσουν μύθους και ιστορίες άγνωστες στους περισσότερους.

Θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) προγράμματα των 45’ με τη συμμετοχή έως 30 μαθητών ανά πρόγραμμα. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Μουσείο Αργυροτεχνίας Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων Τ: 2651064065