Δήμος Δωδώνης: “Πρώτη” για την παράταξη Μπούκα

Μήνυμα αλλαγής έστειλαν οι κάτοικοι του Δήμου Δωδώνης δίνοντας δυναμικό παρών στην πρώτη συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Μπούκα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Κρυφοβού.

Οι δημότες έδωσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή τον παλμό,κάνοντας σαφές  ότι έχουν όραμα για την περιοχή που συμβαδίζει απόλυτα με τις θέσεις και το πρόγραμμα της νέας παράταξης του κ. Μπούκα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η υποψηφιότητά μου ως Δημάρχου έχει αγκαλιαστεί από όλους εσάς, τόσο τους συνδημότες μας αλλά και άλλους που λατρεύουν την Δωδώνη,  και αυτό μας δίνει το κουράγιο και την δύναμη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις από την συμμετοχή μας στον  αγώνα.Είστε πάρα πολλοί σήμερα παρόντες για να στείλετε ένα μήνυμα. Ήρθαμε εδώ για να διατρανώσουμε την διάθεσή μας για δουλειά, αγώνες, νίκες, έργα»ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μπούκας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος στο «βάρος» της περιοχής αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται από την Αρχαία Δωδώνη, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στις διατελέσασες δημοτικές αρχές που δεν συνέβαλαν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με κέντρο την Αρχαία Δωδώνη. «Δυστυχώς κανένας από τους μέχρι σήμερα διατελέσαντες δημάρχους δεν κατάλαβε τι σημαίνει το όνομα που φέρει ο δήμος μας και κυρίως δεν κατάλαβε το πως μπορούν να ανοίξουν πόρτες, προγράμματα, επενδύσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει ο νους κάθε ανθρώπου» τόνισε.

Ο κ. Μπούκας έκανε συγχρόνως την αυτοκριτική του υπογραμμίζοντας ότι λανθασμένα εμπιστεύτηκε το νυν Δήμαρχο ενώνοντας το 2014τις δυνάμεις τους με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Ντακαλέτση. «Παρότι εκείνο το διάστημα είχα έναν πολύ καλό και έτοιμο συνδυασμό, άφησα στην άκρη τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και εγωισμούς και κυριολεκτικά με τις ψήφους μου κερδίσαμε τις εκλογές.Εμένα δεν ήταν στόχος μου απλά να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά αυτά που σχεδιάσαμε να τα κάνουμε και πράξη, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας.Όμως αλλοίμονο, την επομένη των εκλογών ξεχάστηκαν όλα, έπεσε μαύρη γραμμή στην συνεργασία μας και κυρίως έπεσαν στον κάλαθο των αχρήστων τα όνειρα των δημοτών μας. Όμως ουδέποτε παραιτήθηκα γιατί η παραίτηση από την θέση που σε εξέλεξαν οι συνδημότες είναι πράξη δειλίας, αλλά μέσα από το δημοτικό συμβούλιο προσπάθησα σε «ώτα μη ακουόντων» να υπερασπιστώ αυτά που ήμουνα υποχρεωμένος να κάνω, αυτά που υποσχεθήκαμε στον κόσμο που μας ψήφισε» είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην τεταμένη σχέση του κ. Ντακαλέτση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου: «Δεν είναι δυνατόν να είναι ο Δήμαρχος σε εσαεί κόντρα με την Περιφέρεια Ηπείρου» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι το έργο του νυν Δημάρχου είναι ανύπαρκτο: «πρέπει να αναλογιστεί τις τρομερές ευθύνες του. Κι αν αυτό πιστεύει πως θα ξεχαστεί, θα του το θυμίζουμε εμείς και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής που δεινοπαθούν» κατέληξε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος σχολίασε τις δύο ακόμη υποψηφιότητες για το Δήμο Δωδώνης υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος έχει γνώση» ενώ έκανε κι έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του τόσο ως Προέδρου της Κοινότητας Μαντείου κι ως Δημάρχου του πρ. Δήμου Δωδώνης, αντιπαραθέτοντας σε κάθε αντίθετη υποψηφιότητα ένα τεράστιο έργο που έμεινε στην περιοχή προς επ’ ωφελεία των κατοίκων:

 • Κατασκευή νέου δημαρχείου στον πρώην δήμο Δωδώνης και επέκταση του παλαιού.
 • Συντήρηση του εμβληματικού κτιρίου «Σπίτι του Παιδιού» με κατασκευή συνεδριακού κέντρου, αίθουσας φωτογραφίας, χώρου τοποθέτησης αντιγράφων έργων τέχνης από την Δωδώνη, χώρος υπολογιστών για την νεολαία και χώρος εστίασης.
 • Νερό σε χωριά που δεν είχαν καν ύδρευση.
 • Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης.
 • Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης ως διαδημοτικό έργο Δωδώνης Σελλών.
 • Τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις πολλών χιλιομέτρων.
 • Πλατείες σε όλα τα χωριά και στους οικισμούς.
 • Διανοίξεις δρόμων εντός και εκτός οικισμών.
 • Επισκευή σχολείων και εκκλησιών.
 • Ίδρυση πνευματικών κέντρων.
 • Πληθώρα μελετών που αφορούσαν την ανάπτυξη της περιοχής με μονοπάτια, ποδηλατοδρόμους και άλλα πολλά.

 

«Το παρελθόν μας οδηγεί με σιγουριά στο μέλλον και σήμερα θέλω να σας πως ότι είμαστε πανέτοιμοι, όλοι μαζί για να πράξουμε ακόμα μεγαλύτερο έργο σε αυτόν τον υπέροχο δήμο.Ήρθε η ώρα τα οράματά σας να γίνουν πραγματικότητα!!!Επιτέλους ήρθε η ώρα της ΔΩΔΩΝΗΣ» σημείωσε ο κ. Μπούκας ανακοινώντας ότι η παράταξή του με γνώση, συνέπεια, εμπειρία, κατάλληλη στελέχωση, είναι έτοιμη να αναλάβει την τύχη της περιοχής στα χέρια της, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό αλλά και φιλόδοξο, ένα πρόγραμμα αντάξιο της αίγλης και της ιστορίας της περιοχής. «Η Δωδώνη όμως δεν είναι μόνον υπόθεση του Δήμου μας και των λίγων δημοτών του.Η Δωδώνη είναι υπόθεση Πανηπειρωτική, Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκή και Παγκόσμια, ως το αρχαιότερο και πολυτιμότερο ιστορικό σύμβολο του Ελληνισμού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού γενικότερα.Και αυτό ακριβώς είναι το κεντρικό και ανυποχώρητο όραμα των εκλεκτών δημοτών αυτού του τόπου, που απαρτίζουν τον Συνδυασμό μας, να αναδείξουμε την ΔΩΔΩΝΗ σε Πανηπειρωτικό Τουριστικό πόλο και σε Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, όπως συμβαίνει με όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας» υπογράμμισε.

Κάνοντας πράξη τη δέσμευση για συνεργασία και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η άποψη των δημοτών είναι η πιο σημαντική, ο κ. Μπούκας κάλεσε του παρευρισκομένους να επιλέξουν μαζί το όνομα της παράταξης καταλήγοντας συλλογικά στο:

«Συνεργασία και Προοπτική για τη Δωδώνη».

Στο νέο συνδυασμό έχουν συστρατευτεί οι περισσότεροι μέτοχοι του επιστημονικού, επιχειρηματικού και πνευματικού δυναμικού της περιοχής, όπως επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργολάβοι, μηχανικοί, αγρότες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, με κοινό όραμα και στόχο να δίνει η ΔΩΔΩΝΗ το καύχημα ολόκληρης της Ηπείρου, όπως της αξίζει.

Ο κ. Μπούκας θα συνεχίσει τις περιοδείες στα χωριά του Δήμου Δωδώνης καταγράφοντας τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των δημοτών σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο για μία κοινή πορεία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.