Δήμος Δωδώνης: Χωρίς καμία αύξηση τα ανταποδοτικά και τα τέλη ύδρευσης

Τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για το 2017 ενέκρινε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι για μία ακόμη χρονιά δεν επέρχεται καμία αναπροσαρμογή.

Η Δημοτική Αρχή, παρά την συνεχή περικοπή πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την αύξηση των υποχρεώσεων, αποφάσισε να μην μετακυλήσει κανένα βάρος στους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη χρονιά όπου τα τέλη, τόσο τα ανταποδοτικά όσο και της ύδρευσης, μένουν σταθερά, μετά από την γενναία μείωση στην οποία είχε προχωρήσει η Δημοτική Αρχή στα τέλη του 2014.

Την εισήγηση για τα ανταποδοτικά τέλη έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Θεοχάρης και υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, σε ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενέκρινε τον ισολογισμό και τον απολογισμό του προηγούμενου διαχειριστικού έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο ισολογισμός του Δήμου καταγράφει μικρή αύξηση των εσόδων και περιορισμό των δαπανών.

“Έγινε μία ορθή και διάφανη διαχείριση και θεωρούμε ότι στις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, ο Δήμος παρουσίασε αντοχές. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εξ ίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα και τα επόμενα χρόνια”, σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι ο ισολογισμός αποτελεί μία λογιστική απεικόνιση και υποχρέωση. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, το έργο και η προσφορά του Δήμου, κρίνονται στην καθημερινότητα.

“Σε μία περίοδο όπου οι οικονομικοί πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι συνεχώς μειούμενοι και οι αρμοδιότητες πολλαπλασιάζονται, η συζήτηση για αριθμούς σίγουρα αδικεί τον ρόλο μας.

Ο Δήμος οφείλει να παράσχει έργο και υπηρεσίες στους συμπολίτες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και συνάμα να διεκδικούμε το μέγιστο.

Είναι γεγονός ότι από το πρώτο μνημόνιο και μέχρι τώρα εξελίσσεται μία φοροεπιδρομή από το κράτος. Η πολιτεία εισπράττει και οι πολίτες πρώτα επιχειρούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία. Αν τους περισσέψουν χρήματα τότε θα καλύψουν τις οφειλές προς τους Δήμους. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Η σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε ο Δήμαρχος.