Δήμος Ζίτσας: Δημοπρατήσεις και ανάδοχοι έργων απο τον “Φιλόδημο”

Ξεκινά στο Δήμο Ζίτσας η υλοποίηση έργων που είχαν ενταχθεί στο Ειδικό Πρόγραμμα « Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά και την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή των όρων δημοπράτησης τους με ανοιχτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.

Πρόκειται για τα έργα:

  • «Ύδρευση Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 1.435.483,87 ευρώ και
  • «Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Συνοδευτικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δήμου Ζίτσας» προϋπολογισμού 252.500 ευρώ.

Τα εν λόγω έργα ήταν από τα πρώτα που είχε  εντάξει ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης  στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «Φιλόδημος» και με τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κατά την τελευταία της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου,  «ανοίγει ο δρόμος» τόσο για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου υποδομής που θα επιλύσει σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα στην ύδρευση Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Μολοσσών, όσο και για την αγορά – προμήθεια  μηχανημάτων έργου που θα ενισχύσουν το μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Ζίτσας.

Το έργο «Ύδρευση Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Μολοσσών» θα καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Βουτσαρά, Κουρέντων, Χίνκας, Γρανίτσας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Πολυδώρου και Ραδοβιζίου με την κατασκευή δεξαμενών, αντλιοστασίου, εξωτερικού και εσωτερικών δικτύων.

Το έργο «Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Συνοδευτικού Εξοπλισμού», αφορά στην προμήθεια ανατρεπόμενου φορτηγού, λεπίδας αποχιονισμού, αλατιέρας και μηχανήματος επούλωσης λάκκων και ρωγμών στο οδόστρωμα. Στόχος είναι  να αναβαθμιστούν οι δημοτικές υποδομές και η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των δημοτών.

ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΣΕ ΕΡΓΑ

Στην  ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή μεταξύ άλλων ανέδειξε αναδόχους για έργα υποδομής που αφορούν μεγάλο αριθμό Τοπικών Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα:

  • Ανέδειξε ανάδοχο για το έργο «Έργα αντιμετώπισης Ζημιών και Καταστροφών από θεομηνίες» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που αφορά παρεμβάσεις στις Τ.Κ. Γιουργάνιστας, Πολυδώρου, Βροσίνας, Βρυσούλας, Κάτω Λαψίστας, Ραδοβιζίου (οικισμό Διχουνίου), Κάτω Ζάλογγου, Δοβλάς (οικισμό Φτέρης), Βερενίκης (οικισμό Παλαιοχώρας) Ζωοδόχου, Ασφάκας, Κληματιάς, Πολυλόφου, Δαφνόφυτου, στη Δ.Κ. Ελεούσας και στην Επαρχιακή οδό που συνδέει τις Τ.Κ. Γρανίτσας και Κουρέντων. Ανάδοχος, Χρήστος Ράπτης.
  • Ανέδειξε ανάδοχο για το έργο «Αποκαταστάσεις Δημοτικών Οδών και Διευθέτηση Ομβρίων Υδάτων στη Δ.Ε. Εκάλης» προϋπολογισμού 63.000ευρώ που αφορά παρεμβάσεις στις Τ.Κ. Μεταμόρφωσης και Πετσαλίου. Ανάδοχος, Κωνσταντινίδης- «Κατασκευαστική Ο.Ε.».