Δήμος Ζίτσας: Επιμερισμός του ανταποδοτικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές

Ανταποδοτικό τέλος θα αποδοθεί φέτος για πρώτη φορά στους κατοίκους των οικισμών Αετόπετρας, Δεσποτικού, Βασιλόπουλου του Δήμου Ζίτσας από τη λειτουργία του Αιολικού πάρκου στον Κασιδιάρη, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 20 Μαρτίου ικανοποιώντας έτσι, άμεσα το υπ’ αρ. 3373/03-03-2023 αίτημα του Δημάρχου Ζίτσας που είχε καταθέσει εγγράφως στις αρχές Μαρτίου.
«Η λειτουργία του Αιολικού αρχίζει να αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απόφαση επιμερισμού του ειδικού τέλους υπέρ των οικιακών καταναλωτών και πρόσθεσε: « Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έκανε άμεσα αποδεκτό το αίτημά μας και έτσι αυξάνονται τα νοικοκυριά του Δήμου μας που θα ανακουφιστούν οικονομικά καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα θα βλέπουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας μειωμένους ή και μηδενικούς».
Το ανταποδοτικό τέλος που επιμερίζεται στους οικιακούς καταναλωτές των οικισμών Αετόπετρας, Δεσποτικού, Βασιλόπουλου, Κληματιάς, Παλιουρής ξεπερνά τα 80χιλ. ευρώ σύμφωνα με το πίνακα Επιμερισμού και αφορά τη λειτουργία των Α.Π.Ε. για το έτος 2020.