Δήμος Μετσόβου: Σφοδρή επίθεση Βασιλείου στη Δημοτική Αρχή

Τις τελευταίες μέρες η παράταξη μας αλλά και προσωπικά ο αρχηγός της, κύριος Σπύρος Βασιλείου, δέχονται μια επικοινωνιακή επίθεση από την Δημοτική Αρχή Μετσόβου για την μη ψήφιση των Οικονομικών Καταστάσεων και του Απολογισμού του 2014 του Δήμου Μετσόβου. Αυτό που επικαλούνται τα ¨παπαγαλάκια¨ της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δήθεν η παράταξη του κυρίου Βασιλείου με την μη ψήφιση του εν λόγω θέματος δεν θέλει να μπει τάξη στον Δήμο Μετσόβου και έμμεσα προσπαθεί ο κύριος Βασιλείου να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου…!

Μέχρι σήμερα, ως παράταξη γνωρίζαμε ότι υπάρχει το θράσος, το μεγάλο θράσος και το πολύ μεγάλο θράσος. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι υπάρχει το απύθμενο και πρωτόγνωρο θράσος της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου, μιας Δημοτικής Αρχής που αντί να σκύβει το κεφάλι και να ζητάει συγνώμη για την κατάντια του Δήμου Μετσόβου, αντιθέτως μας κουνάει και το δάχτυλο. Ένας Δήμαρχος που καυχιέται ότι έχει 30 χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου προσπαθεί να ρίξει ευθύνες σε μια παράταξη 3 μηνών!!!

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή, εμείς ως παράταξη δεσμευτήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε απέναντι σε αυτά που μας κρατάνε πίσω, αλλά θα βάλουμε πλάτη όπου πρέπει για να προχωρήσει ο Δήμος. Μέχρι σήμερα έχουμε υπερψηφίσει σχεδόν όλες τις χρηματοδοτήσεις που έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου, γιατί πρέπει κατά την άποψη μας, να πληρωθούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι αλλά και γενικά είναι σημαντικό σε έναν Δήμο που χρωστάει πολλά, να βάζουμε πλάτη στο να έρθουν επιπλέον πόροι. Το καλό του Δήμου είναι, και πρέπει να είναι, πάνω από το συμφέρον της όποιας παράταξης.

Από την άλλη είπαμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, οικονομικών καταστάσεων και απολογισμών. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αποτυπώνεται με αριθμούς η πραγματικότητα στον Δήμο. Όμως, όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται μέσα στα πλαίσια που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο.
Όσον αφορά την Έγκριση οικονομικών καταστάσεων και απολογισμού του Δήμου Μετσόβου έτους 2014, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη:
– πρωτόγνωρη κατάσταση Δήμου ακόμα και σε επίπεδο επικράτειας
– η Δημοτική Αρχή δεν μας έχει εξηγήσει τους λόγους της τεράστιας αυτής καθυστέρησης (δεν το θεώρησε σημαντικό…!)
– ως παράταξη δεν έχουμε, πιστεύουμε, καμία ¨νομιμοποίηση¨ να εγκρίνουμε απολογισμούς του 2014
– κάποιοι φέρουν ευθύνες για αυτήν την κατάσταση και σίγουρα αυτοί δεν είμαστε εμείς…

Τέλος, για να απαντήσουμε και σε κάποιους που έχουν ¨κοντή¨ μνήμη και κατηγορούν την παράταξη μας ότι δεν πήρε θέση στο μεγάλο πρόβλημα με τις Δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου, σας παραθέτουμε απλά τα εξής:
– Αίτημα της παράταξης μας (υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 3-7-19/4303) στον Δήμαρχο Μετσόβου για χορήγηση των απολογισμών των τελευταίων ετών της εν λόγω Κοινωφελούς
– Εκ νέου αίτημα της παράταξης μας (υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 12-9-19/5767) προς τον Δήμαρχο Μετσόβου για χορήγηση των εν λόγω απολογισμών
– Δημοτικό Συμβούλιο (25/11/2019), εισήγηση της παράταξης μας: «…σας ζητάμε κύριε Δήμαρχε, για άλλη μια φορά, ενημέρωση για το τι γίνεται με τις Δομές της Κοινωφελούς, υπάρχουν πολλά παράπονα ότι όχι μόνο δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως και οι υπόλοιπες Δομές, πέραν αυτών που είχαν ήδη προβλήματα, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν και αυτές προβλήματα…»

Όσον αφορά το παραπάνω θέμα η θέση μας προς τους εργαζόμενους είναι απλή, για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία του εν λόγω προβλήματος, και εδώ θα πρέπει όλοι μαζί να επιμείνουμε να έρθουν οι απολογισμοί επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει μια ανάλυση ως προς το τι έφταιξε τα τελευταία χρόνια και μετά να διορθωθεί ότι πρέπει να διορθωθεί. Η θέση μας, προς την Δημοτική Αρχή, όσον αφορά την Κοινωφελή είναι επίσης ξεκάθαρη, πρώτον σταματήστε το ¨διαίρει και βασίλευε¨ ανάμεσα στις Δομές… και δεύτερον φέρτε άμεσα τους απολογισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υγ. παρακαλείται η Δημοτική Αρχή να πάψει να εκφοβίζει και να απειλεί τους εργαζόμενους, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος…!