ΔΕΥΑΙ: Θόλωσε μια…γεώτρηση-Ελλείψεις εμφιαλωμένων νερών σε σημεία πώλησης

Την αιτία της πρωτοφανούς διακοπής νερού στην πόλη των Ιωαννίνων για δεύτερη ημέρα, προσπαθεί να επεξηγήσει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΙ.

Συγκεκριμένα μέσω ανακοίνωσης επεξηγεί οτι απο μία γεώτρηση έπεσε θολό νερό στο δίκτυο, με αποτέλεσμα για λόγους ασφαλείας των καταναλωτών να διαρκέσει ακόμη περισσότερο η διακοπή.

Η κατάσταση ακόμη και τώρα στην πόλη δεν έχει εξομαλυνθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, οι οποίοι ούτε μια φορά δεν έπεσαν μέσα στο χρονικό διάστημα που υπολόγιζαν για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παρατηρήθηκε και έλλειψη εμφιαλωμένων νερών στα σούπερμάρκετ, η οποία σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία πολιτών και επαγγελματιών, έχει κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ και τα συμπεράσματα δικά σας:

Μια εξαιρετικά μεγάλη βλάβη κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΙ από το πρωί της Τετάρτης, όταν διαπιστώθηκε πως μια γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό το αντλιοστάσιο της Κρύας αντλούσε θολό νερό.

Άμεσα, συνεργεία της ΔΕΥΑΙ προχώρησαν στη διακοπή της υδροδότησης σε όλο σχεδόν το δίκτυο και ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η προγραμματισμένη για την μεθεπόμενη εβδομάδα συντήρηση των δεξαμενών, η οποία θα σήμαινε νέα πολύωρη διακοπή ύδρευσης, να γίνει τελικά χθες προκειμένου να μην μείνει ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα η πόλη χωρίς νερό μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Η πολύωρη διαδικασία του «αδειάσματος» όλου του δικτύου και η σταδιακή του υδροδότηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όμως αργά το βράδυ παρατηρήθηκε ξανά θολότητα στο νερό του δικτύου με αποτέλεσμα στις 3 π.μ. της Πέμπτης να αδειάσει ξανά μια από τις κεντρικές δεξαμενές.

Από το πρωί της Πέμπτης η υδροδότηση επανήλθε σταδιακά σε όλη την πόλη την ίδια ώρα όμως που η πολύωρη διακοπή δημιούργησε ορισμένα μικρότερης έκτασης προβλήματα σε διάφορα σημεία του δικτύου τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Για το λόγο αυτό, και εξαιτίας της υπερκατανάλωσης, ορισμένες περιοχές άργησαν να υδροδοτηθούν περισσότερο από κάποιες άλλες.

Η ποιότητα του νερού που φτάνει στους καταναλωτές αποτελεί για τη ΔΕΥΑΙ πρώτη προτεραιότητα και οι έλεγχοι ποιότητας πραγματοποιούνταν ανά μία ώρα, χωρίς κανένα ανησυχητικό αποτέλεσμα.

Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε το δίλλημα της άμεσης υδροδότησης σε βάρος της ποιότητας του νερού που φτάνει στους καταναλωτές.

Η ΔΕΥΑΙ κατανοεί πλήρως την αναστάτωση που προκλήθηκε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης, εργάστηκε όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.