Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εκπτώσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Τα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας τους την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου.

Οι καταστηματάρχες προσδοκούν με δελεαστικές τιμές να προσελκύσουν πελάτες για να καλυφθεί ο πολύ πτωτικός τζίρος της περιόδου των εορτών και να ανταπεξέλθουν και εκείνοι με τη σειρά τους σε κάποιες απο τις υποχρεώσεις τους.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος , κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως τονίζεται, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται στα μέλη του ότι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής και σε περίπτωση ελέγχου, εφόσον δεν διαπιστωθεί παρατυπία, οι κυρώσεις είναι αυστηρές.