Διάλεξη Αυτοβελτίωσης του Στ. Πλουμιστού στα Ιωάννινα 17 Ιουνίου για τις Ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις του Άγχους

⍆Πολλά σημεία του ανθρώπινου σώματος επηρεάζονται αρνητικά από το άγχος αφήνοντας το επιρρεπές τόσο σε σωματικές όσο και σε ψυχικές ασθένειες . Η παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών όπως της κορτιζόλης , λόγω άγχους , αυξάνεται και προκαλεί αλλαγές στον ρυθμό της καρδιάς , την πίεση του αίματος και τον μεταβολισμό .

Πολλοί άνθρωποι ζουν κάτω από το καθεστώς έντονου στρες για μεγάλες περιόδους και ούτε καν το γνωρίζουν.

Τα σωματικά συμπτώματα του άγχους είναι αυτά που μας τρομάζουν συνήθως πιο πολύ. Νομίζουμε ότι κινδυνεύει η σωματική μας υγεία και ότι βρισκόμαστε σε κίνδυνο. Αυτή η ανησυχία προκαλεί περισσότερο άγχος και αυτό με τη σειρά του φέρνει περισσότερα σωματικά συμπτώματα. Μπαίνουμε δηλαδή σ’ ένα φαύλο κύκλο που χειροτερεύει τελικά το άγχος. Αυτό είναι το παθολογικό άγχος που με το φαύλο κύκλο που δημιουργεί και τις δυσάρεστες συνέπειές του τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σφαίρα, εμπλέκεται στην καθημερινή μας ζωή και είναι απαραίτητο να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε και να το ελέγχουμε.

Το άγχος συνδέεται με μια σειρά από οργανικές παθήσεις όπως είναι το άσθμα, οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος, το κοιλιακό έλκος και οι δερματικές παθήσεις. Επίσης , το παρατεταμένος στρες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχικές ασθένειες (κοινωνική φοβία, κατάθλιψη) που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητα του ανθρώπου.

Πολλοί χρησιμοποιούν λανθασμένους και ανθυγιεινούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη δυσφορία που προκαλεί το αίσθημα του στρες ή του άγχους..

Η διάλεξη – σεμινάριο για τις Ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις του Άγχους που μας αρρωσταίνουν, έχει σαν σκοπό να δείξει ότι η λύση για την διαχείρισή του είναι στο μυαλό μας.

ΩΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ: 11.30
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 15.00
ΤΡΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 15.00 – 15.30
Η ΕΙΣΟΔΟΣ 20 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 6945 723 523
ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ