Διαγωνισμός για την Δημιουργία Λογοτύπου Πνευματικού Κέντρου- Τα παιδιά θα αποφασίσουν

Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών» αποφάσισε την διενέργεια διαγωνισμού για την δημιουργία σήματος και λογοτύπου του, μεταξύ των παιδιών και των νέων της πόλης μας.

Η σύγχρονη επικοινωνία, που είναι κυρίως οπτική, επιβάλει την χρήση εύληπτων και χαρακτηριστικών σημάτων και συγκεκριμένης εικόνας.

Ένα δυνατό σήμα, και τα χρώματα που το συνοδεύουν, ενισχύουν την επικοινωνιακή δυνατότητα και ταυτότητα, ειδικά στις επιμέρους εφαρμογές.

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και νέους της πόλης μας,  (μαθητές  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Το σήμα που θα προταθεί στόχος είναι να αντανακλά την σύγχρονη, δυναμική και εξωστρεφή πολιτική του Πνευματικού κέντρου και τον συνδυασμό της παράδοσης με την σύγχρονη δημιουργία.

 

Από τον διαγωνισμό θα προκύψουν 3 νικητές οι οποίοι ως έπαθλο θα λάβουν από μια πλήρη ετήσια υποτροφία σε μια από τις εκπαιδευτικές πολιτιστικές δομές του ΠΚΔΙ της επιλογής τους. (πχ Ωδείο, Εικαστικό, Σχολή χορού κλπ)

 

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια έως Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και οι συμμετέχοντες θα στέλνουν τις προτάσεις τους έως την ημερομηνία αυτή , σε ηλεκτρονική μορφή στο [email protected] (ψηφιακό αρχείο σε μορφές pdf, jpg διαστάσεων A4) ή με φυσική αποτύπωση στο Πνευματικό Κέντρο, Αγ, Μαρίνας 55, 45221 Ιωάννινα, σε χαρτί, καμβά, ή άλλο υλικό διαστάσεων Α4.

 

Την επιλογή θα κάνει τριμελής επιτροπή που θα ορίσει το ΔΣ.

Το σήμα που θα επιλεγεί, αφού υποστεί γραφιστική επεξεργασία, ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί σε κάθε χρήση, θα παρουσιασθεί, μαζί με τα  υπόλοιπα  2 σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα υπάρξει και η απονομή των ετησίων υποτροφιών.