Διαγωνισμός Ρομποτικής για τα σχολεία

Ο WRO Ηπείρου, οργανωτής του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις ρομποτικές δημιουργίες των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές Λυκείου με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα» θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ ο διαγωνισμός για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη» θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ. στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός, προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.