Διαγωνισμός «Τοπολατρεία- Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ έχει αναγνωρίσει την σημασία του Οπτικο-Ακουστικού Τομέα στην ανάπτυξη της περιοχής μας και ήδη από την προηγούμενη Προγραμματική περίοδο έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες και έργα.
Για το σκοπό αυτό υλοποιεί στοχευμένες δράσεις, με τη συμμέτοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ADRION THEMATIC, ή με την ενθάρρυνση της δημιουργίας Κινηματογραφικών ταινιών όπως το MΠΟΥΤΣΚΟ κλπ.
Ακόμη παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης Οπτικο-Ακουστικών Παραγωγών σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου με το EPIRUS FILM OFFICE, και συνεχίζει με την διερεύνηση περεταίρω ενεργειών και έργων, συμμετέχοντας σε δράσεις προετοιμασίας Προγραμμάτων και Έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Διακρατικής ή Διαπεριφερειακής), καθώς και παίρνοντας μέρος σε Κινηματογραφικές Αγορές, όπως την Agora TIFF -του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, της FOCUS market στο Λονδίνο, της Marche du FILM του Φεστιβάλ των Καννών, κλπ.
Επίσης δεν παραβλέπει πρωτοβουλίες δραστηριοποιούμενων στον Οπτικο-Ακουστικό τομέα και παρέχει την υποστήριξή της σε Τοπικούς φορείς του χώρου , όπως το ZAGORIWOOD, το ZAGORI FICTION DAYS, κλπ.
Στα πλαίσια των παραπάνω στόχων, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ παρέχει την αιγίδα της και στο διαγωνισμό της ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και γνωστοποιεί την ανακοίνωσή της, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό :
( ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ε.Σ.Ε.)

Πάρε και εσύ μέρος στον διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Αγαπάτε τον τόπο σας και ταυτόχρονα σας αρέσει η τέχνη της φωτογραφίας και της γραφής; Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας δίνει την ευκαιρία να αναδείξετε τον τόπο και τα ταλέντα σας, μέσα από το διαγωνισμό της «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου».
Με τρεις όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (ή της προσωπικότητας ή της ιστορίας που θα επιλέξετε ), οι οποίες μπορεί να έχουν τραβηχτεί ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο και μια ιστορία για ό,τι προβάλλεται από αυτές (1 σελίδα το πολύ), μπορεί να είσθε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να γράψει το πλήρες σενάριο (επ’αμοιβή) και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου και η μεγάλη αγάπη σας για αυτόν. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δεν είναι σύγχρονες θα πρέπει να αναφέρετε την χρονολογία λήψης των φωτογραφιών
Οι 12 προτάσεις που φτάσουν στον τελικό θα διαγωνισθούν για τα εξής βραβεία:
1ο βραβείο: Με παραγωγό την Ε.Σ.Ε. θα παραχθεί το promo των 3΄(ή περισσοτέρων λεπτών) και θα λάβει 250 ευρώ και μετάλλιο
2ο και 3ο βραβείο: Θα λάβουν από 250 ευρώ και μετάλλιο, έκαστο
Θα δοθούν ακόμη τρεις έπαινοι. Οι έπαινοι δικαιούνται να μετάσχουν σε έναν, οιονδήποτε, επόμενο διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε. άνευ καταβολής του αντίστοιχου αντιτίμου κατοχύρωσης. Επιπλέον θα δοθεί ένα βραβείο για κάθε ιδιαίτερη κατηγορία (τρείς τρόποι) θα λάβει 250 ευρώ και μετάλλιο.

Για να δείτε αναλυτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά και τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφτείτε τη σελίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr, ή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1506/

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, ,Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Αγιάς, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγράφων, Αγρινίου, Αθηναίων, Αιγιαλείας, Αίγινας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αμφιλοχίας, Αμφίπολης, Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανωγείων, Αριστοτέλη, Αρταίων, Αστυπάλαιας, Βεροίας, Βισαλτίας, Βύρωνος, Γαύδου, Γορτυνας, Γρεβενών, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Δίου-Ολύμπου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας, Δοξάτου, Δυτικής Αχαίας, Δυτικής Λέσβου, Έδεσσας, Ελαφονήσου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Εορδαίας, Ζακύνθου, Ζαχάρως, Ζωγράφου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείας, Ηρακλείου, Ηρακλείου Αττικής, Θερμού, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καβάλας, Καισαριανής, Καλαμαριάς, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κέας, Κηφισιάς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κύμης-Αλιβερίου, Κως, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Λήμνου, Λίμνης Πλαστήρα, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μαραθώνος, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Ορεστιάδας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Παρανεστίου, Πάρου, Πατρέων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύργου, Ρεθύμνης, Σητείας, Σκιάθου, Σκύδρας, Τεμπών, Τήνου, Φλώρινας, Χαϊδαρίου, Χαλκιδέων, Χανίων, Χερσονήσου, Χίου, Ωρωπού.