Διαδικτυακή διεθνής εκδήλωση για την προώθηση του «ασημένιου τουρισμού» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τo έργο Silver Wellbeing project που στοχεύει στην προώθηση του «ασημένιου τουρισμού» με την αξιοποίηση της μεσογειακής διατροφής και τουριστικών διαδρομών ευζωίας, υλοποιούν η Πολυκλινική του Μπάρι (επικεφαλής), το Πανεπιστήμιο του Μπάρι, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ιατρική Σχολή) με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας κ. Βασίλειο Τσιμιχόδημο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ιατρικής Θεόδωρο Φώτση, και το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού «Innopolis».

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο «Promoting Silver tourism through valorization of MED-diet and wellbeing routes in the CBC area – Silver Wellbeing» και ακρωνύμιο Silver Wellbeing (με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα  Interreg Greece – Italy 2014-2020) θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της διαδικτυακής τελικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και ώρες 10:00-13:00.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό οι δράσεις και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από την τριετή και πλέον συνεργασία όλων των φορέων του έργου, με στόχευση την προαγωγή του τουρισμού των υπερηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων της ευρύτερης περιοχής διαμέσου της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής για την εξασφάλιση της ευεξίας.

Στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που ανέλαβαν οι εταίροι του έργου, καθώς και οι προοπτικές του προγράμματος για νέες δράσεις μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδας – Ιταλίας.

Βασικοί συνεργάτες και κύριοι ομιλητές του έργου είναι:

 • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Πολυκλινική» του Μπάρι (επικεφαλής εταίρος),
 • Πανεπιστήμιο Μπάρι,
 • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
 •  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας FORTH,
 • Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού «Innopolis»

 

Το έργο και οι στόχοι του

H κύρια στόχευση του Silver Wellbeing project είναι:

 • Η προώθηση του αργυρού τουρισμού
 • Η ανάδειξη της φυσική και πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας – Ιταλίας
 • Η υιοθέτηση μιας κουλτούρας υγείας – ευεξίας με βάση τη μεσογειακή διατροφή
 • Η δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών προώθησης του λαδιού, του κρασιού και των δημητριακών
 • Η δημιουργία ενός δικτύου ταξιδιωτικών πρακτόρων, παραγωγών και άλλων ενδιαφερόμενων σχετικά με τον αργυρό τουρισμό
 • Η δημιουργία εφαρμογών κινητών τηλεφώνων και εργαλείων σχετικών με τον τουρισμό, την μεσογειακή διατροφή, την υγεία και την ευεξία

 

Ανοιχτή εκδήλωση

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, διοργανώνεται από τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με όλους τους Εταίρους του Silver Wellbeing και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και ώρες 10:00-13:00.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η παρακολούθηση είναι διαθέσιμη μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://youtu.be/TY09_hByn4s