Διαμαρτύρονται οι γονείς στον Κατσικά για υπεράριθμους μαθητές στις τάξεις

Με σαρωτικό ρυθμό επεκτείνεται η εφαρμογή της πολιτικής συγχωνεύσεων τμημάτων και ο συνωστισμός μαθητών στα σχολεία, «τρίτο φθινόπωρο μαζί με τον κορωνοϊό», όπως παραδέχεται δημόσια η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την απαξίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τον κίνδυνο διασποράς του ιού.
Σε εφαρμογή των αναχρονιστικών αποφάσεων που ανακοίνωσε μέσα στην πανδημία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και των νόμων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, η Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Κατσικά προχώρησε φέτος στην κατανομή 52 μαθητών της Β’ Τάξης σε δύο τμήματα (ένα 27άρι και ένα 25άρι).
Τα υπερμεγέθη τμήματα επιφέρουν τη διεύρυνση του ελλείμματος μόρφωσης, αφού, αντικειμενικά, μεγαλώνουν την «απόσταση» μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και, παράλληλα, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Πολύ δε περισσότερο που, τους επόμενους «δύσκολους» μήνες του χειμώνα, τα παράθυρα στα σχολεία θα πρέπει να παραμένουν συνεχώς κλειστά, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα τους διακόπτει τη χρηματοδότηση για τη θέρμανση, καταλογίζοντάς τους ενεργειακή σπατάλη!
Τα μέτρο κλεισίματος τμημάτων που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, προσεγγίζει τη μη πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού ως «βελτιωτική κίνηση» και «εξορθολογισμό», θυσιάζει τις παιδαγωγικές ανάγκες και την ασφάλεια των μαθητών στην ανάλγητη λογική του «κόστους»!
Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί.
Απαιτούμε τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, με σύγχρονες δυνατότητες μάθησης και επαρκή υγειονομικά μέτρα. Να ανακληθούν οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις κλεισίματος και σύμπτυξης τμημάτων σε όλα τα σχολεία.
Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, την Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών και την ΕΛΜΕ να συμπορευτούμε στην κινητοποίηση, αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κατσικά